Težko pričakovana sezona špargljev je tu. Naj bodo divji ali gojeni, šparglji so okusen in zdrav spomladanski priboljšek, ki ... Več
Gourmet
Urbane novice, svetovni trendi
OMV Slovenija odslej na 38 bencinskih servisih OMV VIVA ponuja najboljši okus kave v trajnostnih keramičnih skodelicah. ... Več
Kulinarično-dobrodelni projekt FerFud se v novi izdaji vrača na slovenske ulice. FerFud BBQ TOUR je turneja, v kateri bodo na ... Več
Solate s testeninami predstavljajo hiter obrok, ki jih lahko postrežemo tako tople kot hladne. Pripravimo jih lahko kot ... Več
V kleti Vinakoper že deseto leto deluje vinski klub Istrski rubini, ki znatno prispeva k negovanju odnosa do vina in h kulturi ... Več
Dandanes ni pomembno le, da je cappuccino, ki ga postrežejo v naši najljubši kavarni, dober, pač pa mora biti tudi lepo ... Več
Druženje na Kavalovi kulinarični ustvarjalnici v restavraciji Evergreen na Smledniku je bilo tokrat namenjeno pripravi ... Več
V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji - The Slovenia Restaurant Awards pod sponzorstvom Diners Club za leto 2018 ... Več
Potem ko smo v petek, 23. marca, na Pogačarjevem trgu pozdravili prvo letošnjo Odprto kuhno, se 14. in 14. aprila že obeta ... Več
Pomlad je tu in polja so že polna zdravega regrata, ki je idealno živilo za zdrav obrok, poln vitaminov in drugih hranilnih ... Več
Že šesta sezona Odprte kuhne - najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas - se prične danes, v petek, 23. marca 2018 na ... Več
Kremna rezina, po domače kar kremšnita, je ena izmed najbolj značilnih slovenskih sladic, po kateri je znan predvsem Bled. Za ... Več
Humus po arabsko pomeni čičerika, iz česar je ta zdravi namaz, ki se poda k raznovrstnim jedem, tudi narejen. Humus izvira iz ... Več
Izbrane vrste čokolad HOFERjevih blagovnih znamk so narejene v lastni tovarni čokolade v avstrijskem mestu Sattledt, kjer so v ... Več
HOFERjeve lastne blagovne znamke čokolad ponujajo širok izbor čokoladnih okusov, z nekoliko domišljije pa lahko z njimi ... Več
Pri pripravi domače vroče čokolade se izogibajmo zgoščevalcem, kot je škrob, da naša vroča čokolada ne postane puding, in ... Več
Ste se kdaj vprašali katere so tiste najboljše čokoladnice, kjer kuharski mojstri ustvarjajo vrhunske sladke mojstrovine? Več
V kuhinji radi ustvarjamo in pogosto receptom ne sledimo tako natančno, a je vseeno pomembno, da poznamo osnovna pravila kuhe. ... Več
Po prejemu štirih nagrad za najboljšo restavracijo leta, se je glavni kuhar René Redzepi odločil, da vrhunsko restavracijo ... Več
Nutella je tista sladka pregreha, ki jo vedno skrivamo v kuhinjski omarici za takrat, ko nam pade sladkor. Če pa imamo poleg ... Več
Francozi veljajo za prave gurmane, po nekaterih podatkih naj bi za prehranjevanje porabili več časa kot državljani drugih ... Več
V središče Ljubljane se vrača najbolj priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna. Šesta sezona prinaša rekordno ponudbo, ... Več
Spet je tu navihan pust in že razmišljamo kako se bomo sladkali ob tej posebni priložnosti. Namesto tradicionalnih krofov, smo ... Več
Naša mala deželica je po svetu vse bolj znana po svojih naravnih lepotah, v zadnjem času pa tudi po enkratnih kulinaričnih ... Več
5. februar je bil razglašen za svetovni dan Nutelle in kako bi ga bolje praznovali kot s polno mizo sladkih Nutellinih dobrot. ... Več
Zimski večeri kar kličejo po skodelici toplega kakava. Ob njem pa se najbolj priležejo hrustljavi piškoti, tudi tisti ... Več
Zelenjavni namazi Argeta v vsakem trenutku omogočajo okusen in zabaven zelenjavni obrok, ki razveseljuje tako vegane kot ... Več
Če potrebujemo novo idejo za popestritev jedilnika, nas bo navdušil špinačni ''kiš'' oziroma slana pita s feta sirom. Okusna ... Več
Mannerjevi široki paleti sladkih dobrot se je pridružil hrustljavi novinec. Na prodajne police v treh različicah kmalu prihaja ... Več
Pozimi se čokoladni kolački ali brownieji še posebej priležejo, še posebno če jim za nežen zimski pridih dodamo še nekaj ... Več
Po novem imamo še dodaten razlog za obisk očarljivih Firenc v sosednji Italiji. Modni velikan Gucci je namreč mestnemu muzeju ... Več
Še ena dobra novica za slovensko kulinariko! K nam namreč prihaja svetovno znan francoski gastronomski vodič Gault & Millau, ... Več
Praznični dnevi s seboj prinašajo tudi mnoge zabave. Izbrali smo nekaj predlogov za odlične praznične koktajle, ki bodo ... Več
Strokovnjak za čokolado Murray Langham je v svoji bogati karieri prišel do zanimivih ugotovitev. Meni, da izbira naše ... Več
1, 2, 3 … Že pečemo praznične piškote! Ko se leto obrne, je brez izgovorov čas, da v kuhinji pokažemo svojo spretnost, ... Več
December predstavlja idealen čas, da obnovimo in nadgradimo naše pekovske spretnosti ter preizkusimo kakšen nov recept. Za ... Več
Že več kot 160 let se kakor valovi reke Mure skozi Gornjo Radgono, v Radgonskih goricah pretakajo majhne skrivnosti in veliko ... Več
Božična večerja se bliža in če še ne veste, kaj bi postregli za sladico, predlagamo božanski čokoladni šarkelj prelit s ... Več
V trgovini kupljeni kosmiči niso vedno zdrav zajtrk, saj lahko vsebujejo veliko sladkorja ter drugih dodatkov. Zato smo ... Več
Stojnice se že šibijo pod težo zimskih slaščic in kuhanega vina, da pa bi praznično dišalo tudi v našem domu, smo pripravili ... Več
Pred nekaj dnevi je po letu dni priprav izšla knjiga Drožomanija, ki govori o slastnem svetu peke kruha in peciva z drožmi, ... Več
Pretekli četrtek je v Kavarni Rog v središču Ljubljane potekala težko pričakovana otvoritev novega prostora, ki kavarno ... Več
Ko iz kuhinje zadiši po domačih dobrotah ... Toplino in domačnost bomo te dni vsekakor našli v svoji kuhinji, ko bomo iz ... Več
V zgodovinski Figovec v središču Ljubljane se vrača avtohtona slovenska hrana. Restavracija Slovenska hiša - Figovec je svoja ... Več
Nataša Đurić je znanstvenica, blogerka in mojstrica peke kruha z drožmi, ki želi svoje znanje o tradicionalni pripravi kruha ... Več
Kvinoja velja za super hrano, saj vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in drugih koristnih snovi. Uporabimo jo lahko kot ... Več
Vsakodnevne obveznosti in dandanašnji hiter način življenja s seboj prineseta tudi velike stresne obremenitve. Mi smo poiskali ... Več
V zimskih dneh se je najbolje pogreti s toplo skodelico omamno dišeče vroče čokolade. Najboljšo različico si lahko pripravite ... Več
Globalno priznana veriga KFC, znana po ocvrtem piščancu, prihaja v Slovenijo. Prva restavracija KFC se konec leta odpira na ... Več
Zakaj ne bi na hitro pripravili prav posebne testenine na malo drugačen način. Polžki iz durum zdroba imajo pridih sodobnosti ... Več
V mrzlih dneh še bolj prijajo sladke jedi in zimske temperature nas kar kličejo v toplo kuhinjo. Kadar si zaželimo nekaj ... Več
Jesen ponuja oblico sočnih plodov iz domačih sadovnjakov, s katerimi lahko v kuhinji ustvarimo vrsto pravih poslastic. Tokrat ... Več
Bliža se december, čas praznovanj pa tudi čas, ko od vsepovsod diši po sladkih dobrotah. Med slaščicami, ki se znajdejo na ... Več
Domači podjetji La Popsi in Rok's peanut butter sta združili moči ter ustvarili slasten in zdrav prigrizek, ki sliši na ime ... Več
Ena izmed naših najljubših stvari med vikendom je, da imamo zjutraj čas za bogat in umirjen zajtrk. Ta bo še toliko slajši z ... Več
Leto je naokoli in ta vikend bomo lahko znova uživali v slastni jesenski hrani, ki jo prinaša praznik svetega Martina. Mnogi ... Več
V mestu že diši po kostanjih, privoščite pa si jih lahko tudi doma, v malce bolj kremasti obliki. Tokrat ponujamo preprost ... Več
Gosta, sočna in nadvse okusna kakijeva torta bo popestrila prav vsak dan v sivem novembru, če pa nam kakšen kaki uspe obdržati ... Več
Druženje na Kavalovi kulinarični ustvarjalnici v restavraciji Evergreen na Smledniku je bilo tokrat namenjeno pripravi jedi iz ... Več
Letos v Ljubljano prvič prihaja kulinarični festival November Gourmet, ki bo potekal med 2. in 30. novembrom 2017. Festival bo ... Več
Tisti, ki se nam ob misli na italijanske testenine, cedijo sline, nas bo morda, ko se sprehodimo po gurmanskem vodiču po ... Več
Tudi letos je Argeta Exclusive združila moči z vrhunskim chefom in na trg lansirala že svojo osmo mojstrovino. Črna posodica ... Več
Konec tega tedna bo športno obarvan, saj v nedeljo, 29. oktobra 2017, prihaja že 22. Ljubljanski maraton. Da začnemo teden ... Več
Oktober je vedno veljal za mesec kulinaričnega obilja. Večina pridelkov je pobranih, ozimnice napolnjene. A kljub skrbnemu ... Več
Velikokrat se zgodi, da banane prehitro dozorijo, postanejo rumenkaste in dobijo temne lise. To ne pomeni, da niso več ... Več
Italija se ponaša s svetovno znano in nadvse priljubljeno kuhinjo. Danes lahko pico in testenine najdemo že praktično ... Več
Jesen v kuhinjo z vrta in iz gozdov prinese ogromno dobrot, s katerimi se lahko ustvarjalno poigramo pri pripravi zajtrkov, ... Več
V Ljubljani lahko poskusimo raznoliko kulinariko vse od tradicionalne domače, mehiške, kitajske, tajske, indijske in še ... Več
Burgerji, pizze, domača pašta, perutničke, rebrca, jedi na žlico ... dnevno sveže pripravljena hrana lokalnih dobaviteljev je ... Več
Temperature se vztrajno nižajo in da bi se izognili jesenskemu prehladu, moramo skrbeti za svoj imunski sistem. Pet različnih ... Več
Kaki je eden od nepogrešljivih jesenskih sadežev. Je hranljiv in zdrav sadež, ki ga lahko uporabimo tudi v različnih sladicah. ... Več
Hrustljavi čips je popoln prigrizek za oglede športnih tekem, filmske večere ali rojstne dneve. Hkrati je priprava čipsa v ... Več
Družina Istrskih Rubinov je po novem bogatejša za še eno izjemno vino, že osmo po vrsti. Zbirki se je pridružil cabernet ... Več
V nedeljo, 1. oktobra, bomo že tretjič praznovali mednarodni dan kave, katerega namen je globalno praznovanje napitka, brez ... Več
Le kdo ne pozna najbolj priljubljene jedi na svetu, pice. Pica je jed italijanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega ... Več
Mestne ulice je že preplavil vonj po pečenem kostanju, ki pa ga z lahkoto pripravimo tudi doma. Čez vikend se podajmo v gozd ... Več
In Your Pocket, mednarodni vodič po mestih je, po mesecu dni glasovanja, razglasil rezultate za najboljše restavracije - ... Več
Letošnja sezona nam je postregla z obilico paradižnikov in mi se jih kar ne moremo najesti. Poleg tega se v hladnejšem vremenu ... Več
Jesen nam postreže s slastnimi plodovi narave, ki okrasijo jedilne mize in razvajajo naše brbončice. Izkoristimo oblico svežih ... Več
V čokoladnici Cukrček so v avgustu, poleg že obstoječih čokoladnic na Bregu 4 in Miklošičevi 4 v centru Ljubljane, odprli novo ... Več
Ker smo poletju že pomahali v slovo, poletne jedi pa že počasi zamenjali za jesenske dobrote smo si tokrat zaželeli malce bolj ... Več
Nikar si ne zatiskajmo oči, letos je jesen nekoliko pohitela in še pred uradnim začetkom potrkala na vrata mesta, kjer se zdaj ... Več
Feniks Caffe & Bistro - “FNX” je restavracija, kavarna in bistro, za katerega koncept so našli v priljubljeni televizijski ... Več
Ko se vozimo po Sloveniji, se včasih zazdi, da bi bil zaradi obilice picerij dom pice prav lahko tudi pod Alpami. Že skoraj ... Več
Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, zato je pomembno, da je polnovreden saj nam le tako zagotavlja dovolj energije, večjo ... Več
Največji domači vinar Puklavec Family Wines je konec avgusta predstavil prve sadove letošnjega dela - vinski mošt, ki ga ... Več
Počasi se bliža jesen in čas je za jesenske dobrote. Prva na seznamu je seveda kremna bučna juha, ki nas bo v teh hladnih dneh ... Več
Čeprav listje že odpada z dreves, so krošnje še vedno polne zrelih hrušk, ki kar kličejo po tem, da iz njih skuhamo odlično ... Več
Švicarski znanstveniki so tisti, ki so zaslužni, da se po 80 letih mlečni, temni in beli čokoladi pridružuje nov okus, ki so ... Več
Brez kave si marsikdo ne predstavlja dišečih juter ob časopisu ali popoldanskega klepeta z najboljšim prijateljem. Da bo ... Več
Ni je čez domačo pito. Da bo delo v kuhinji kar se da ekonomično, smo za vas pripravili preprost recept – hruškovo pito, za ... Več
Klet Vinakoper je v letu, ko obeležuje svojo 70-letnico, prejela še en laskavi naziv: Vinar leta 2017. So ponosni prejemnik ... Več
Poletno obarvana avgustovska kulinarična ustvarjalnica KAVAL CHEF nas je popeljala v svet osvežilnih koktajlov. Pod budnim ... Več
Mnogim od nas se ob misli, da bi lahko jedli slastne ameriške palačinke, zasvetijo oči in kaj kmalu se lahko znajdemo v ... Več
In Your Pocket je pripravil sedmi izbor "BEST OF RESTAURANTS", ki bo potekal do 21.9.2017, na uradnem portalu In Your Pocket ... Več
Čokoladno-kavna kremna pita bo navdušila vse ljubitelje čokoladnih in z opojno kavo pomešanih okusov. Recept za sladico smo si ... Več
Vsi ljubitelji Odprte kuhne bomo v prvih dneh septembra deležni kar pet gurmanskih dogodkov, ki se bodo zvrstili v različnih ... Več
Začenja se sezona okusnih domačih sliv s katerimi si lahko popestrimo jedilnik in si jih privoščimo brez slabe vesti, saj so ... Več
Ni ga čez pravi domači italijanski sladoled. Je naravnost pravljičnega okusa, prileže pa se v prav vseh letnih časih, še ... Več
Poletje se bliža koncu, zaloge zrelega paradižnika na vrtovih pa postajajo vse večje. Da ne bo šel v nič, si lahko pripravimo ... Več
Kadar nam v krvi pade sladkor, jo mahnimo v Cukrarno, pisano slaščičarnico v prestolnici, kjer nam bodo hitro priskočili na ... Več
Burgerljubci, pozor! 28. avgusta se na osmih lokacijah pri petih ponudnikih sočnih burgerjev začenja akcija za dober namen - ... Več
Pravo istrsko kuhinjo z modernimi grižljaji, ki obarvajo okus po morsko, najdemo v Istrian bistroju & Tapar baru v Portorožu, ... Več
Prihodnost je tukaj in zdaj. Japonski znanstveniki so namreč odkrili popolnoma organski način, kako ustvariti sladoled, ki se ... Več
Za vse, ki nam v poletnih mesecih ni uspelo porabiti bazilike, lahko slednjo uporabimo za pripravo domačega pesta. Recept za ... Več
Konec julija letos je svoja vrata v svet lakto-vegetarijanskih in veganskih jedi, pripravljenih po ajurvedskem principu ... Več
V kratkem času si lahko odličen sladoled pripravimo tudi doma. Tukaj je recept za domači sladoled brez dodanega sladkorja, iz ... Več
Tokrat smo za pripravo enostavnega recepta marmelade izbrali slive, saj se ob obilici sezonskega sadja, kdaj pa kdaj zgodi, da ... Več
Letošnje poletje obožujemo lučke! Kako jih ne bi, ko pa so tako osvežujoče, slastne in poskrbijo za igrivo razvajanje. Tokrat ... Več
Roko na srce, telefon je ob kavi s prijateljem povsem nepotrebna stvar in najbolje ga je pustiti v torbici. Vendarle je pogled ... Več
Humanitarni projekt FerFud se že tretje leto ponovno vrača na slovenske ulice. Tokrat s kar dvojno porcijo finih grižljajev po ... Več
Na sončni strani Slovenske ulice v Ljubljani, nasproti nebotičnika, je Barbarella odprla vrata svojega svežega Juice Bara, ... Več
Na mednarodnem ocenjevanju Muscats du Monde je Sladki muškat iz kleti Vinakoper prinesel Sloveniji edino zlato medaljo. Več
Pečena koruza z zeliščnim maslom je prava poletna klasika. Najokusnejša je mlada mlečna koruza, pečena na odprtem ognju, lahko ... Več
Različni koktajli niso nikoli tako slastni kot prav ob razgretih poletnih nočeh, ko osvežilne pijače sproščeno srkamo pod ... Več
Ko se zalušta sladoled, nam ni več pomoči. Brž jo mahnimo v sladoledarno, četudi na drugem koncu sveta. Da je ne bomo predolgo ... Več
4. avgusta 2017 praznujemo mednarodni dan piva. Njegov namen je poklon vsem ustvarjalcem piva, pivovarjem, ki ga varijo, ... Več
Konec avgusta bo prestolnica dobila nov luksuzni hotel, ki ga bo upravljalo eno vodilnih svetovnih hotelskih podjetij ... Več
Ledena kava z Nutello je popolna kombinacija kave, Nutelle in mleka, ki nas bo v teh vročih poletnih dneh tudi prijetno ... Več
Tik pred poletjem je v naši prestolnici svoje mesto dobil pravi azijski bistro, ki ga na Trubarjevi ulici najdemo pod imenom ... Več
Špageti Barilla z mesnimi kroglicami je testeninska klasika, ki bo zadovoljila vsakega ljubitelja testenin. Recept z mesnimi ... Več
V lahkih poletnih dneh najbolj teknejo lahki obroki. Špageti Barilla s pestom s svežo baziliko, kozicami in stročjim fižolom ... Več
Vsi, ki v poletnih dneh iščemo okusen desert, ki nas bo hkrati tudi osvežil, lahko v McDonaldsu najdemo popolno kombinacijo ... Več
V vročih poletnih dneh, ko se hrana še posebej hitro pokvari, je zelo pomembno, kako shranjujemo živila. Sadje in zelenjava ... Več
Klasično Chantilly kremo pripravimo iz stepene sladke smetane, sladkorja v prahu, obogatimo pa jo lahko še s strokom vanilije. ... Več
Kavarno in restavracijo Plato odkrijemo na trgu Ajdovščina v Ljubljani, ki nam s terase ponuja razkošen pogled na znameniti ... Več
Pomarančne ledene palčke so hitro pripravljen posladek, ki zahteva malo sestavin. Rezultat pa je osvežujoč sadna sladica na ... Več
Tokrat ponujamo preprost recept za osvežujočo solato iz melone, češnjevih paradižnikov in pršuta, ki si jo lahko privoščimo ... Več
Punč poznamo kot vroči napitek, ki nas ogreje v mrzlih zimskih dneh in prazničnih večerih. Vendar pa je vse bolj priljubljen ... Več
Po dveh letih odličnih kulinaričnih popotovanjIH na Trubarjevi, bomo odslej zrezke in ostale gurmanske dimljene mesnine Kralja ... Več
Poiskali smo sočno sladico za poletne dni, s katero bomo zagotovo razveselili najbližje. Poletna različica slavne italijanske ... Več
Pravo italijansko lazanjo si lahko pričaramo tudi v domači kuhinji. Da bo slastna lazanja v vročih poletnih dneh hitro na ... Več
Ljubitelji urbanega življenja uživamo v tempu in utripu mesta, vseeno pa cenimo darove naravnost iz narave. Še posebej poleti, ... Več
V vročih dnevih se radi osvežimo z ohlajenim in sočnim sadjem, obenem pa je poletno vreme idealno za vrtne zabave in ... Več
Dobre stvari si vselej zaslužijo nagrado. Med takšnimi je tudi revija Preprosto, ki je čez lužo prejela prestižno nagrado ... Več
Italijanski sladoled ali gelato je poznan po svoji mehki strukturi in intenzivnem okusu. Tokrat nas je premamil eksotičen okus ... Več
Vsi ljubitelji čokolade bomo navdušeni nad finimi kroglicami v katerih se mešajo okusi temne čokolade, mleka in konjaka ali ... Več
Zdi se, da v Ljubljani odličnim kavarnam in barom kar ni konca. Ko že mislimo, da poznamo prav vse najboljše med njimi, se ... Več
Na Cankarjevem obrežju ob Ljubljanici se piše nova kulinarična zgodba, saj je v bivši kavarni Maček zaživela nova kavarna ... Več
Lahka malinova tortica bo navdušila vse ljubitelje čokolade in malin. Ker jo pripravimo brez pečenja je odlična za pripravo v ... Več
V središču Ljubljane se je na Bregu v prijetni senci kostanjev odprl vinski bar Šuklje, ki ponuja več kot 300 vinskih imen. Več
V teh vročih dneh se sladoledne lučke priležejo kot le kaj, če je to poletje na palčki iz naravnih sestavin, pa je veselje ob ... Več
Poletna Kavalova kulinarična ustvarjalnica Kaval Chef je minila v znamenju lahkih poletnih sladic. Za ledeno čokoladno ... Več
Ko se temperature vztrajno višajo, naše telo pa pregreva, je čas za ledene sladoledne lučke iz jagod in lubenice. Za domače ... Več
Z razkritjem novega sladolednega okusa se je zaključil Lidlov več mesečni projekt SLADOLEDoteka. Med več kot 14.000 ... Več
Z bleščeče črnim kulinaričnim tovornjakom mesta po Sloveniji osvaja ekipa Lars & Sven, ki so si želeli na nekoliko bolj ... Več
V kuhinji bodimo vselej kreativni in domiselni, saj bodo jedi tako še bolj okusne. Tega se zavedajo tudi pri Ikei in ... Več
Prihajajo vroči poletni dnevi in ko sonce neusmiljeno pripeka je čas za ledeno ohladitev. Ledena kava je prava izbira saj nas ... Več
Konec junija si velja zabeležiti v koledar, saj se v prestolnici obeta nadvse živahen vikend, poln kulinaričnih dobrot, ... Več
Pravo ledeno doživetje bomo si bomo pričarali z osvežilnim sadnim smutijem z okusom malin in kokosa, kateremu bomo na koncu za ... Več
Kolibri je edina ptica, ki leti vzvratno, zato se ne gre čuditi, da je po njej ime dobil prefinjen Kolibri, cocktail bar v ... Več
Poletne, osvežujoče in nagajive. To so borovnice, ki nas razvajajo v toplih mesecih leta, hkrati pa nam s svojo vijolično ... Več
V Ljubljani si lahko na vsakem koraku privoščimo skodelico kave. A kava ni ena sama. Poleg navadne obstaja tudi taka za ... Več
Junij je tu in temperature so že prav poletno visoke. Čas je za sladoled! In ker ni boljšega od tistega, ki ga naredimo sami, ... Več
Potem ko je Ljubljana počasi osvojila koncept kosil, še vedno ostajajo tržna niša bogati in kvalitetni podaljšani zajtrki, ... Več
Rižota z lignji je v teh vročih dneh lahko prava poslastica. Z izbiro kvalitetnih in svežih sestavin pa poskrbimo za nadvse ... Več
Zakaj ne bi dneva začeli z zdravo različico čokoladne kreme obogatene s sadjem po naši izbiri. Recept je preprost krema pa ... Več
Rdeča pesa je velika zaveznica zdravja, saj vsebuje veliko vlaknin, železa, kalija in folne kisline. V kombinaciji z drugimi ... Več
Kavalova kulinarična ustvarjalnica Kaval Chef je minila v znamenju tradicionalnih slovenskih jedi iz obdobja Primoža Trubarja. ... Več
Ljubljana je bogatejša za nov kotiček, Biró , kjer se lahko okrepčamo z jutranjim ali poznopopoldanskim zajtrkom, dišečo ... Več
Pregrešno dobre pice, najrazličnejše testenine, omake, ob katerih se nam zavrti in dišeče fokače. To so jedi, ki nas nemudoma ... Več
Slastna in kremasta rižota sušenimi paradižniki, rakci in parmezanom bo navdušila vse ljubitelje prave italijanske kuhinje. Več
V središču Ljubljane, na Cankarjevem nabrežju, se bo v sredini junija odprla nova kavarna Čokoladnega ateljeja Dobnik. Več
Zakaj ne bi danes ob kosilu kozarec vode zamenjali za ledeni čaj z ingverjem in meto, ki ni samo osvežujoč, ampak deluje tudi ... Več
Ko smo slišali novico, da se bo konec maja odprla nova restavracija, ki bo v celoti posvečena Nutelli, so se nam pocedile ... Več
S toplejšimi meseci prihaja tudi čas za piknike in “roštiljade”. In kako lahko bolje začnemo zabavo kot na krožniku? Če se ... Več
Našo prestolnico spomladi in poleti zajame val nadvse prijetnega vrveža, ki kar kliče po sladkih pregrehah, s katerimi ... Več
V ljubljanskih Črnučah je pivovarna Loo-Blah-Nah odprla najsodobnejšo pivovarno priznanega slovenskega proizvajalca Škrlj iz ... Več
Vlaknine so neprebavljivi ogljikovi hidrati z nizko kalorično vrednostjo in so zaradi mnogih pozitivnih lastnosti izjemno ... Več
Kreativna slaščičarka z Džakarte nas bo to pomlad povsem osvojila s svojimi cvetličnimi tortami, ki so po njeno praznovanje ... Več
V zadnjih letih je v Sloveniji pivoljubom na voljo mnogo več od klasično rdeče-zelene ponudbe. Še zlasti so postale trendovske ... Več
Tisti najbolj sladkosnedi bomo navdušeni nad kremasto malinovo torto z mascarponejem, ki se kar topi v naših ustih. Recept je ... Več
Daniel Pause je del verige hotelov Kempinski že vrsto let. Leta 2000 je vstopil v verigo kot del banketnega dela kuhinje v ... Več
Čas jagod je tu in po njih lahko zadiši tudi v našem domu. Pripravimo si slastno marmelado, ki jo bomo lahko zjutraj namazali ... Več
Prva pomladna Kavalova kulinarična ustvarjalnica je minila v znamenju kave na 101 način. Frappuccino, ledena bela kava, ledena ... Več
Priljubljenim bananam Casali se bo na prodajnih policah kmalu pridružil nov izdelek – banane Double Choc, ki navdušujejo z ... Več
Nazorjeva ulica v Ljubljani je tista, ki je nekoliko spregledana vzporednica Čopovi ulici, toda vse bolj se zdi, da postaja ... Več
Velika noč je pred vrati in brez potice seveda tudi letos ne bo šlo. Da bo miza obložena tako kot je treba, pa je seveda ... Več
V sredini aprila je svoja vrata, na idilični lokaciji na vrhu hriba, tik nad slovensko-hrvaško mejo v neposredni bližini ... Več
Potem ko so konec marca razglasili najboljše restavracije od 51. do 100. mesta, med katerimi je svoje mesto dobila tudi ... Več
Sveža pita iz gozdnih sadežev nas bo popolnoma navdušila. Čeprav sedaj še ni pravi čas za sveže sadje iz vrta, lahko uporabimo ... Več
K spomladanskemu vzdušju sodijo tudi spomladanske slaščice. In ker je zunaj že zelo toplo, tokrat ne bomo greli pečice. ... Več
Čokoladni creme brulle je priljubljena različica francoske sladice, ki jo ponavadi še karameliziramo. Za pripravo potrebujemo ... Več
Na Mali ulici 5 v Ljubljani lahko zajtrkuješ, kosiš, večerjaš in se zabavaš v novem lokalu Gig. Več
Revija Restaurant, ki prireja izbor 100 najboljših restavracij na svetu, je razglasila najboljše restavracije od 51. do 100. ... Več
Kulinarična ponudba v Domžalah je bogatejša za restavracijo Stara Fabrka, kjer se z ambientom in imeni jedi ozirajo v ... Več
Iz kulinaričnih logov za ljubitelje burgerjev prihaja dobra novica! Svojo peč sta namreč znova pognala Tabay Brothers, ki ju ... Več
Na prvi letošnji Kavalovi kulinarični ustvarjalnici - Kaval Chef smo se zbrali v restavraciji Evergreen Kaval Group v ... Več
Pravijo, da se po jutru dan pozna ... Zakaj si ne bi jutra še izboljšali in polepšali, da bo posledično odličen tudi ... Več
V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji - The Slovenia Restaurant Awards pod sponzorstvom Diners Club za leto 2017 ... Več
Souffle skutina torta je najmehkejša skutina torta na svetu, vsaj tako pravijo. Poznana je tudi pod imenom Japanese Cotton ... Več
Čokoladni mousse je ena izmed sladic, ki jo pripravljamo zares z veseljem. Še raje pa pripravimo njegovo različico, ki zahteva ... Več
Pomlad je tu in gotovo se bodo prilegli kitajski spomladanski zavitki. Več
Kaj je bolje od ročno izdelanega sladoleda? Ročno izdelan sladoled, ki ga pripravijo pred našimi očmi, seveda. Španska ... Več
Željka Bohar je tista umetnica, pri kateri v ustvarjalnem svetu diši po sladkosti, domišljiji in neustavljivih okusih. Podajmo ... Več
Prihaja pust in brez krofov seveda tudi letos ne bo šlo. Letos smo se jih odločili speči sami, da bodo polnjeni z marmelado po ... Več
Kultura in navade pitja kave se po svetu razlikujejo. Pobrskali smo kje je kultura pitja kave najbolj razvita in katere ... Več
Espresso, macchiato, cappuccino, wiener melange, caffe latte, podaljšana, americana … In katera je naša najljubša kava ali ... Več
Pekarne Grosuplje je police Mercatorjevih trgovin že založila z beljakovinskim kruhkom s kakavom, ki je izdelan iz sestavin, ... Več
Janez Petretič iz Prušnje vasi pri Kostanjevici na Krki je mlad pridelovalec prave žlahtne dolenjske kapljice - to je cvička, ... Več
Letošnje valentinovo naj bo žlahtno in dodobra začinjeno z romantiko. Za spremembo ničesar ne prepustimo naključju in svojo ... Več
Ena najbolj okusnih sladic s preprosto recepturo je gotovo tiramisu. Za tiramisu potrebujemo le nekaj sestavin, ki jih imamo ... Več
Pravi matcha zeleni čaj v prahu izvira iz Japonske in se uporablja za pitje ali kot sestavina v različnih receptih in že več ... Več
Velikokrat naletimo na dilemo, kaj je v resnici zdrav zajtrk. Z bananinim kruhom zagotovo ne bomo zgrešili. Lahek obrok bo ... Več
Ljubljansko Petkovškovo nabrežje je bogatejše za prikupno zajtrkovalnico in bruncharnico EK bistro, v katero nas vabijo z ... Več
Ana Roš je letošnja prejemnica naziva za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu. Naziv najboljše kuharske mojstrice podeljuje ... Več
Enogastronomski turizem postaja najhitreje rastoča turistična panoga na svetu, tudi v Sloveniji, ki se v zadnjem času ... Več
Za zajtrk, sladico ob kosilu ali večerjo - palačinke so vedno dobrodošle. Še bolj pa nas bo razveselila torta iz palačink. ... Več
V zimskem obdobju skušamo vsi ubežati prehladom in pogosteje si privoščimo smutije, saj naša telesa hrepenijo po vitaminih. ... Več
Si med tistimi, ki se zjutraj zbudijo zaspani in brez energije? Najhitrejša pomoč pri jutranjem zbujanju bo zagotovo ... Več
V Trstu so odprli novo tržnico Eataly, največjo pokrito tržnico italijanske gastronomije na svetu, tržaška izpostava pa je že ... Več
Domače vanilijeve tortice nas bodo očarale z nebeško dobrim okusom in preprosto pripravo. Več
Tokrat bomo pozabili na puding, ki ga običajno najdemo na policah trgovin in pripravili domači čokoladni puding, brez umetnih ... Več
V mrzlih zimskih dneh se prav gotovo prileže krožnik mamljive domače gobove juhe, obogatne s polnozrnatimi pirinimi jušnimi ... Več
Družinsko kulinarično zgodbo ter dolgoletno tradicijo gostilne in vinoteke Danilo v Škofji Loki po prenovi nadaljujeta Nina in ... Več
Cimetove zvezdice so krhko praznično pecivo, narejeno iz mandljev, beljakov in cimeta. Najbolj pa teknejo ob skodelici vročega ... Več
Novo leto se bliža in ponoči zagotovo ne gre dočakati brez poka šampanjca. Da bomo steklenico odpri kar se da elegantno, pa se ... Več
Kava kolumbijskega porekla, imenovana Črno zrno, slovenskim ljubiteljem opojnega napitka prinaša novo paleto arom in okusov, ... Več
Letošnja izvedba dobrodelne licitacije barikov je potekala že osemnajsto leto, postregla pa je z dvanajstimi vini, med ... Več
V osrčju idilične gorenjske vasice Lesce so se danes odprla vrata nove kulinarične zgodbe, ki nosi ime Ayatana. Več
Božična večerja je eden od tradicionalnih družinskih obredov, njena priprava pa lahko predstavlja poseben izziv. Tokrat lahko ... Več
Danes smo za nekaj sladkega. Čokoladna mousse torta bo prava izbira. Recept je preprost, čokoladna torta pa tako okusna, da je ... Več
Kruh, kot so ga pekle naše babice, zamešan z veliko ljubezni pridnih rok in iz sestavin, ki so jih imele doma. Več
November s seboj prinaša tudi nekoliko nižje temperature in v stanovanju že lahko zadiši po cimetu in jabolkih. Jabolčni ... Več
Restavracija Smrekarjev hram je doživela prenovo, dobila pa je tudi novo ime. Od sedaj naprej lahko odlično jemo v Ateljeju. Več
Od nekdaj smo se spraševali kakšna je skrivnost fine ostrine japonskih nožev in tradicija izdelovanja le-teh. Po dveh letih ... Več
Ob mrzlih večerih se prileže kuhano vino ali čaj, zraven pa sodi nekaj sladkega in ni boljšega od slastne bučne pite. Več
Juha iz rdeče pese je okusna nevsakdanja jed, ki bo popestrila naš jedilnik, zaradi razstrupljevalnih in ogrevalnih učinkov pa ... Več
Ponovno so se odprla vrata prenovljene Zvezde v hotelu Slon. Več
Gordon Ramsey je britanski kuharski mojster in televizijski voditelj, ki je zaslovel predvsem po svojih kuharskih oddajah, v ... Več
Kjer smo pod grajskim gričem prej jedli španske specialitete, danes kraljuje italijanska kuhinja. Pred kratkim se je na ... Več
Nova jesenska kolekcija čokoladnih tablic iz Čokoladnice Cukrček nas razvaja z okusi cimeta in arancinov, kokosa in jagode, ... Več
Kava je eden najbolj priljubljenih napitkov, brez katerega si pravi ljubitelji, tega dišečega in opojnega napitka, ne ... Več
Jesen je čas za nove začetke. Novo šolsko leto, nove tekaške superge, nova sezonska karta za fitnes... Čas je, da v svoj ... Več
Slovely Park je prostor v katerem se prepletajo strasti štirih izjemnih kulinaričnih mojstrov, ki nas bodo vsak dan na svoj ... Več
Ameriška revija Wine & Spirits Magazine je objavila lestvico 100 najboljših vinskih kleti na svetu, med katere se je uvrstila ... Več
Burgerji so v tujini priljubljeni že desetletja, a če so svoj čas veljali predvsem za hitro hrano in smo jih povezovali z ne ... Več
Kalorične vrednosti živil nam sporočajo količine energije specifičnega produkta. Kako je v praksi videti 100 kalorij različnih ... Več
Le kdo bi se odrekel koščku tistega božanskega okusa, ki ga ponuja čokolada iz Čokoladnega ateljeja Dobnik. Več
V začetku septembra pozdravljamo sezono sliv, zato smo pripravili enostaven recept za slivove cmoke, ki nas lepo pogreje tudi ... Več
V parku Tivoli nam catering Gostilne Na Gradu omogoča tudi urbani piknik oziroma večerjo na visokem kulinaričnem nivoju, vse ... Več
Čez lužo danes praznujejo državni dan burgerjev, ki ga že četrto leto zapored organizira Mr. Hyde. A ker lahko trend vse ... Več
Originalni recept za popularno hladno juho iz zrelih paradižnikov prihaja iz anadaluzijskega območja in pri pripravi ne ... Več
Poletne olimpijske igre bodo do 26. avgusta prvo leto potekale v Južni Ameriki - Riu de Janeiru, zato jih lahko temu primerno ... Več
Ena od najbolj razširjenih razvad na svetu je ob zmernem uživanju tudi koristna, saj lahko izboljša naše počutje in ... Več
Na junijski kulinarični ustvarjalnici smo poleg fileja brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom pripravili ... Več
Poletje meša “štrene” in glave, stres in hiter tempo pa nas včasih tako zamotita, da pozabimo, kako pomemben je zajtrk ali pa ... Več
Kam se lahko torej odpravimo po doma varjeno pivo slovenskih mikropivovarjev? Sedaj tudi k Primožu, na Trubarjevo 47, saj ... Več
V najlepšem pomladnem mesecu je na prenovljenem južnem delu Tržnice BTC City zaživela nova ponudba ulične hrane. Šest ... Več
Nova ''foodie'' destinacija je gotovo nedavno odprt Monstera bistro, osebna kulinarična delavnica najbolj prepoznavnega ... Več
Nič ni boljšega kot osvežilna mrzla pijača na vroč poletni dan, zato vam spodaj ponujamo dva različna recepta okusnih ledenih ... Več
Na Starem trgu 19, v Ljubljani, najdemo novi tapas bar Altrokè, ki ga vodi Matjaž Čok iz priznane vinarske družine Čok. Več
Junijska Kavalova kulinarična ustvarjalnica je minila v znamenju morskih dobrot, ki pa jih lahko enostavno pripravimo tudi ... Več
Vsi tisti, ki telovadbo zaradi poletne vročine prakticiramo raje v jutranjih urah, pa naj bo to joga, pilates, fitnes ali tek, ... Več
Ko govorimo o poletju govorimo tudi o sezoni marelic, ki si jih lahko za prihodnje, malo manj tople sezone, shranimo tudi v ... Več
Pred kratkim je novo stalno lokacijo na ljubljanski tržnici odprla Barbarella, ki se pri kuhanju drži pravila uporabe ... Več
Pri nas kultura koktajlov še ni tako razvita kot v tujini, čeprav so izjemno priljubljeni zlasti klasični poletni koktajli, ... Več
Športni prehrani nikar ne obrnimo hrbta, saj je v našem aktivnem in športnem življenju še kako potrebna. Več
Obiska Kube si ne predstavljamo brez osvežilnih koktajlov. Med najbolj znanimi so vsekakor cuba libre, mojito in daiquiri. ... Več
"Alkoholna mešana pijača z najmanj tremi sestavinami, od katerih je najmanj ena alkohol." Tako preprosto zveni definicija ... Več
Kar nekaj let je na vrhu seznama 50 Best Restaurants, 50 najboljših restavracij, kraljevala danska Noma, preden so se ... Več
Priljubljena fotogenična sladica, ki prihaja iz Francije se je s svojim izgledom in okusom zasidrala tudi v naši bogati ... Več
Nova sezona žarov je že tukaj, zato so v Pekarni Grosuplje za nas pripravili bombete s sezamom, ki jih lahko uporabimo za ... Več
V Pekarni Grosuplje so pekovski mojstri zopet navdušili. SOSEDov kruh so po novem izdatneje obogatili s semeni in žiti in tako ... Več
Na majski kulinarični ustvarjalnici KAVAL CHEF smo se družili in ustvarjali sladke dobrote. Recept za korenčkovo torto pa vam ... Več
Zadnjo majsko sredo smo tudi na tokratni kulinarični ustvarjalnici Kaval Chef, katere zvesti partner je tudi Beko, v ... Več
Borovničev smoothie je odlična izbira za poletno razstrupljanje. Široka paleta naravnih antioksidantov, ki jih najdemo v sadju ... Več
Preprosta češnjeva pita tekne še toliko bolj, saj so sveže češnje na voljo le kratek čas. Nekateri jih že spretno nabirajo, ... Več
Recept za domač malinov sladoled smo si sposodili pri sladolednem dvojcu Ben & Jerry's iz Vermonta (ZDA). Več
BIO, primerno za vegane, in kar je še najbolje – raznovrsno! Slovenska ekipa za imenom ILIKETOFU predstavlja nove okuse ... Več
Minuli četrtek se je na Ljubljanskem gradu v Restavraciji Strelec – Kaval Group zgodil pod taktirko Chefa Igorja Jagodica ... Več
Marsikdaj smo pri pogostitvah v časovni stiski in bi nam v takšnih situacijah prav prišel kakšen praktičen recept, ki ga lahko ... Več
Propagiranje vsega butičnega se je dotaknilo tudi sladoledarske industrije pri nas – minili so časi, ko smo lahko izbirali ... Več
Vsi ljubitelji španske kulinarike se lahko družimo in okušamo dobrote španskega podeželja, s temperamentnimi vini ob tapasih ... Več
Kako je nastala prva kepica sladoleda in o tem kateri sladoledijo slovijo kot najboljši na svetu razkrivamo v nadaljevanju. Več
Le malokdo pozna šparglje kot eno izmed sestavin za pripravo sladic. Tokrat vam ponujamo slasten recept za flambirane jagode s ... Več
Tokrat bomo na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji prave italijanske pice, saj si jo sedaj lahko naročimo tudi v La ... Več
Danes se je na Tržnici BTC City v Ljubljani odprl novi, južni del tržnice, ki bo vsem obiskovalcem ponudil nove okuse. Gre za ... Več
V okviru naše druge kulinarične ustvarjalnice Kaval Chef kjer smo ustvarjali jedi s šparglji vam tokrat strežemo glavno jed z ... Več
V sredo, 20. aprila, smo se zbrali v restavraciji Evergreen Kaval Group v Smledniku že na letošnji drugi kulinarični ... Več
Kers mo si vedno želeli pripraviti domače testenine, po receptu naših babic, vam tokrat ponujamo recept za domače špinačne ... Več
Od aprila dalje lahko v Hot´Horsu poskusite njihov najnovejši burger, ki ga sestavljajo same izbrane sestavine. Po začetnih ... Več
Po tem, ko sta zmagovalca razpisa FerFud postala Boštjan Fabčič in Robert Gomboc, sta slednja ugotovila, da svojih študijskih ... Več
Tako, že krepko smo vstopili v pomlad, vsi smo željni sonca, svetlobe, toplote, hkrati pa potrebujemo novo energijo in vitamine. Več
Tokrat smo kulinarične festivale poiskali izven naših meja. Poglejmo kam se čez poletje lahko odpravimo različna kulinarična ... Več
Prišla je pomlad in z njo kulinarično dogajanje na prostem, ki obljublja razvajanje za vsa čutila. Več
Ko so turistične atrakcije v drugem planu in je iskanje najboljše hrane pomembnejše, je velik in za mnoge tudi ključen del ... Več
Za Slovenijo pravijo, da je država, ki na najmanj površine nudi največ. Vsaka pokrajina je zgodba zase – od narečja do ... Več
Tudi letos nas bo po različnih mestih v Sloveniji razveseljeval tovornjaček pod zdaj že znanim imenom FerFud. Več
Za vse navdušence nad Instagramom in kulinariko, ki jim priljubljeno socialno omrežje predstavlja mesto neskončnega navdiha, ... Več
Po zimskem krepčanju s toplimi enolončnicami in krepilnimi obarami, je čas, da dokončno prestopimo v praznovanje sveže in ... Več
S pravo mešanico sestavin je lahko "smoothie" prava hranilna bomba polna antioksidantov, mineralov, vitaminov in beljakovin. Več
S spomladansko sezono prihajajo tudi šparglji, ki vsebujejo veliko vitaminov, so nizkokalorični, z nizko vsebnostjo natrija in ... Več
Četudi nas vsake toliko preseneti muhasto aprilsko vreme, se na nebu kažejo tudi tisti topli sončni žarki in z njimi spomini ... Več
Tudi letos nas bo po različnih mestih v Sloveniji razveseljeval tovornjaček pod zdaj že znanim imenom FerFud. V letošnjem letu ... Več
Za velikonočne praznike naj letos zadiši po nekoliko drugačni, eksotični potici. Gostom bo zagotovo všeč, saj so kokos in ... Več
Že drugo leto zapored se, v več kot 1700 restavracijah po vsem svetu, v ospredje postavi francoska kuhinja z lokalnim pridihom. Več
Deliš's je blagovna znamka pod katero se skrivajo različne, že pripravljene, mešanice za slastne dobrote, ki jih lahko, lično ... Več
V Ljubljani michelink sicer nimamo, imamo pa mojstre, ki sledijo svetovnim trendom, hkrati pa je v zadnjih letih vzniknilo kar ... Več
Bistroji so v zadnjem času postali silno modni – za urbanega človeka so s svojimi cenovno dostopnimi kosili postali ... Več
Quiche lorraine ali francoska pita je stalnica francoskih bistrojev. Odprta slana pita je narejena iz krhkega testa, jajc, ... Več
Razveselila nas je novica o odprtju nove prodajalne polnih, okusnih in sveže narejenih sendvičev v centru Ljubljane. ... Več
Bistroji so v zadnjem času postali silno modni – za urbanega človeka so s svojimi cenovno dostopnimi kosili postali ... Več
Leta 1905 je mesto Ljubljana odkupilo grad nad mestom od takratne Avstro-Ogrske. Od druge polovice 19. stoletja je postal ... Več
Cojzla je prvi brezglutenski delí pri nas, ki poskrbi za ljubitelje gurmanskih jedi in otroške brbončice, ki hrepenijo po ... Več
Cubiton ® je francosko start-up podjetje, ki v svetu vina predstavlja inovativen koncept – vrhunsko francosko vino, pakirano v ... Več
Kdor čaka, dočaka, bi lahko rekli za dolgo pričakovano odprtje Pop’s Placea, najnovejše izpostave ljubljanske kulinarične ... Več
Rustika je bila med prvimi v Sloveniji, ki se je specializirala za unikatne, obrtniške čokoladne izdelke iz kakovostnih ... Več
Izbor urednika
Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča
Domača blagovna znamka Equa je v sodelovanju z modno oblikovalko Nino Šušnjara oblikovala celo ... Več
Melon & Lime je nova znamka izdelkov namenjenih aktivnemu sproščanju, za katero stoji mlada ... Več
Dandanes ni pomembno le, da je cappuccino, ki ga postrežejo v naši najljubši kavarni, dober, pač ... Več
Prihaja najbolj vroča, najbolj sočna, najbolj zadimljena, najbolj dišeča in žareča dobrodelna ... Več