Recept - veganski in brezglutenski korenčkovi muffini
Korenčkovi muffini in recept, kako jih pripraviti na malo drugačen način.
Sladicam ni potrebno, da so vedno nezdrave. Tudi recepti so si lahko različni. Korenčkova torta je že takšen primer, če je še veganska in brez glutena, potem pa je zagotovo več kot primerna tudi za tiste, ki se malenkost želite nazaj držati pri sladkorju. Mi smo poiskali recept za korenčkove muffine.
Sestavine:
Mokre sestavine:
- 1/3 skodelice nesladkane jabolčne omake
- 2 veganskih jajc (mešanica lanenih semen in vode)
- 1/3 skodelice kokosovega olja
- 3/4 skodelice ovsenega mleka
- 1 čajna žlilka vanilijevega ekstrata
- 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
- 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
Suhe sestavine:
- 1,5 skodelice brezglutenske ovsene moke
- 1/3 skodelice mandljeve moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1 čajna žlička cimeta
- 3/4 čajne žličke morske soli
- 1/3 narezanih orehov
- 3/4 skodelice naribanega korenja
Preliv:
- preliv po želji (smetana, čokoladni, vanilijev, sadni)
- 1/4 kocke veganskega masla
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pripravite modelčke za muffine. Zmešajte veganska jajca, tako da zmešate dve jedilni žlici lanenih semen s šestimi jedilnimi žlicami vode in nato ohladite za pet minut v hladilniku.
Vmes, ko se jajca pripravljajo v hladilniku, v posodi zmešate jabolčno omako, stopljeno kokosovo olje, ovseno mleko, vanilijev ekstrat, javorjev sirup in kokosov sladkor. Dodate še veganska jajca in dobro premešate.
V ločeni posodi zmešate ovseno moko, mandljevo moko, pecilni prašek, cimet, morsko sol, narezane orehe in naribano korenje. Dobro premešajte.
V večji posodi zmešate mokre in suhe sestavine.
V vsak modelček za muffin date 1/3 skodelice mase, ki jo nato pečete 20-25 minut. Nato odstranite iz pečice in počakate, da se ohladijo.
Nato stopite četrtino kocke masla in dodajte poljuben preliv. Dobro zmešajte, da dobite mehko teksturo.
Na vsak korenčkov muffin dodajte smetano in preliv po želji.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine