Recept - toast s hruško, pršutom in mocarelo

Klavdija Rupar 21.01.2024
pexels-lisa-fotios-1885578

Hladni zimski meseci, kar kličejo po udobni, pomirjajoči in okusni hrani. In kaj je boljšega kot toast s preobratom? Klasičen toast s sirom je zagotovo ena izmed najbolj preprostih in hitro pripravljenih jedi, zato ji tokrat dodajmo še pršut, klasičen sir zamenjajmo za mocarelo, za še bolj prefinjen okus pa dodajmo hruško.

Sestavine:

  • sveža ciabatta
  • sveža mocarela
  • rukola
  • pršut
  • hruška
  • rdeča paprika v prahu
  • svež rožmarin 
  • balzamični preliv
  • figova marmelada

Priprava:

Ciabatto prerežemo na polovico in jo popečemo, da postane zlato rjave barve. Obe polovici namažemo s figovo marmelado, nato pa na eno stran dodamo mocarelo, rukolo in pršut, na drugo stran pa mocarelo, narezano hruško in po vrhu posujemo papriko v prahu.

Nato ponovno popečemo, tako da se sir povsem stopi. Po vrhu posujemo svež rožmarin in prelijemo z balzamičnim prelivom. Obe polovici stisnemo skupaj, razrežemo in uživamo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika