Recept - kavni muffini

Klavdija Rupar 01.10.2019
kavni muffin

Ker danes, 1. oktobra, praznujemo mednarodni dan kave, se seveda spodobi, da si privoščimo vsaj en obrok, ki vsebuje kavo. Kava je poleg čaja in vode ena od treh pijač, ki jih največ popijemo in jih pijemo najpogosteje. Večina ljudi kavo pije zjutraj, da jih zbudi, spet drugi pa obožujejo njen okus in vonj. Danes smo za vas pripravili recept za kavni muffin, s katerim si lahko polepšate jesenske dni.

SESTAVINE:

  • 250 g bele moke
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 75 g temnorjavega sladkorja
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 2 čajni žlički instant kave
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/2 skodelice kakava v prahu
  • 1/2 skodelice čokoladnih okruškov
  • ¼ čajne žličke soli
  • 1 jajce
  • 225 ml mleka
  • 110 ml rastlinskega olja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Za čokoladno glazuro:

  • ¾ čokoladnih okruškov
  • 3 jedilne žlice masla
  • 1 jedilna žlica lahkega koruznega sirupa
  • ¼ žlice vanlijevega ekstrata

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 190 stopinj in v modelčke za muffine vstavimo papirnate košarice. V večji posodi za mešanje zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, kavo, kakav v prahu, cimet in sol. V drugi posodi zmešamo jajce, mleko, olje in vanilijo. Mešanico mokrih sestavin vmešamo v mešanico suhih in dodamo še čokoladno orkuške. Z njo napolnimo pekač za muffine in pečemo približno 22-24 minut. Medtem, ko se muffini pečejo, pripravimo še čokoladno glazuro.

V posodo za kuhanje nalijemo vodo in jo zavremo. Nad to posodo položimo še eno posodo, v kateri zmešamo čokoladne okruške, maslo in koruzni sirup. Mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in mešanica postane gladka, nato pa dodamo še vanilijo. Glazuro nato polijemo po muffinih in jih še tople postrežemo. Pa dober tek!

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča