Recept - korenčkovo bananini muffini brez moke
Muffini z okusom korenčka in banane, namesto moke pa uporabimo ovsene kosmiče.
Kdo ne obožuje slaščic? Še toliko bolj, če so malenkost bolj zdrave in manj kalorične. Tokrat imamo za vas recept za slastne korenčkovo bananine muffine brez moke. Podaljšan vikend izkoristite za preizkušanje novega recepta in sladkanje z vašimi najdražjimi.
SESTAVINE:
- 1 ½ skodelice ovsenih kosmičev
- 2 jedilni žlici mletih lanenih semen
- 2 čajni žlički mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
- 1 ¼ čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- ¼ čajne žličke soli
- 2 veliki jajci
- 6 jedilnih žlic mandljevega masla
- ¼ skodelice medu
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrata
- 2 srednje veliki zreli banani
- 1 skodelica naribanega korenja
- kokos za posip
Za glazuro:
- 85 g kremnega sira
- ½ skodelice sladkorja v prahu
- 1-2 jedilni žlici mleka
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, v pladenj za muffine pa položimo muffin modelčke.
V eni posodi mešamo vse suhe sestavine toliko časa, da začne tekstura ovsenih kosmičev spominjati na moko. Notri dodamo vse preostale sestavine razen korenja in mešamo toliko časa, da nastane gladka mešanica. Notri vmešamo še korenje. Maso porazdelimo po modelčkih in pečemo nekje 20 minut. Z zobotrebcem preverimo ali so muffini pripravljeni. Pustimo, da se ohladijo.
V manjši posodi skupaj zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in mleko. Glazuro pokapamo po vrhu vsakega muffina in dodamo še kokos. Še tople postrežemo.
Če bi jih radi shranili, bodo v hladilniku zdržali do enega tedna v zamrzovalniku pa do 3 mesece.