Recept - krompir s soljo in kisom

Klavdija Rupar 16.04.2023
krompirz-rozmarinomreceptifotofreepik

Krompir je jed, ki jo obožuje večina Slovencev, nekateri imajo najraje tenstan krompir, drugi pečen, tretji pire krompir, jaz pa obožujem pomfri. Ne glede na to, katera vrsta krompirja je vaša najljubša, je pametno, da na vsake toliko najdete še kakšen drugačen način oziroma pobrskate med recepti, ali krompir začinite po svoje. 

Danes smo zato za vas pripravili recept za pečen krompir s soljo in kisom. 

Sestavine:

  • ekstra deviško oljčno olje
  • 1/4 skodelice jabolčnega kisa
  • 0,5 - 1kg majhnega krompirja
  • sol in poper
  • narezan drobnjak

Priprava:

V večji litoželezni ponvi z oljčnim oljem prekrijte celotno dno ponve. Segrejte na srednjo temperaturo, nato pa popršite čez sol in poper. Narezan krompir na polovico položite v ponev in jih pečite 10 minut.

Ko se krompir obarva zlato rjavo, zmanjšajte toploto, dodajte 1/4 skodelice kisa in pokrijte s pokrovom. Kuhajte še 15 minut. Krompir je pripravljen, ko ima mehko sredico. Prestavite ga na krožnik, čez preljite še nekaj jedilnih žlic kisa, posolite in začinite z drobnjakom.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča