Recept - Kremna špargljeva juha
Sezona špargljev je tu - kot nalašč za hiter in zdrav obrok je tu enostaven recept za odlično kremno špargljevo juho.
Vedno bolj priljubljena pomladna zelenjava je polna vitaminov in mineralov, kot so vitamini A, C, E, K in B6, pa tudi folna kislina, železo, kalcij, beljakovine in vlakna. Zahvaljujoč vsem tem hranilom je spodnji recept odlična izbira.
Sestavine:
- 500 g svežih špargljev
- 1 čebula
- 3 žlice masla
- 5 do 6 skodelic zelenjavne jušne osnove
- ½ skodelice kisle smetane
- ¼ čajne žličke limoninega soka ali po okusu
Priprava:
Šparglje operemo, spodnji oleseneli del odrežemo in zavržemo. Vršičke pustimo, preostali del špargljev pa narežemo na manjše kose.
Sesekljano čebulo in šparglje nato prepražimo na maslu, zalijemo z jušno osnovo, ter dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo, dokler se vse sestavine ne zmehčajo v gladko juho, približno 15 do 20 minut.
Juho odstavimo in z mešalnikom zmešamo v gladek pire, vmešamo kislo smetano, dodamo limonin sok, zavremo in postrežemo.
Dober tek!
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine