Recept - pita z jagodami in rabarbaro
Slastna pita z jagodami in rabarbaro, za katero nam ni potrebno narediti skorje, zmazali pa jo bomo v enem dnevu.
Če se česa nikoli ne naveličamo, so to slastne pomladanske različice pit, tort in drugih slaščic. Tokrat imamo za vas recept za slastno pito z rabarbaro in jagodami. Za razliko od klasičnih pit nam tukaj ni potrebno narediti skorje, zato bo priprava hitrejša in enostavnejša.
SESTAVINE:
- 6 jedilnih žlic neslanega masla
- 45 dag jagod narezanih na pol
- 45 dag narezane rabarbare
- 1 jedilna žlica koruznega škroba
- ¼ skodelice + 3 jedilne žlice sladkorja
- ¾ skodelice večnamenske moke
- ¼ čajne žličke soli
- ¼ skodelice neslanih mandljev
- vanilijev sladoled
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Tri približno 15 centimetrov velike posodice namažemo z maslom in nato nanje položimo pekovski papir. V veliki posodi zmešamo skupaj jagode, rabarbaro, koruzni škrob in 1/4 skodelice sladkorja.
V drugi posodi z rokami zmešamo skupaj maslo in moko ter tako poskrbimo, da testo spominja na krušne drobtine. Dodamo sol, mandlje in preostale 3 jedilne žlice sladkorja ter dobro premšamo s prsti.
Sadno mešanico položimo v posodice in čez položimo mešanico testo. Pečemo toliko časa, da se na vrhu pojavijo mehurčki, nekje 30 do 35 minut. Postrežemo z vanilijevim sladoledom.
Fotografija: Depositphotos
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine