Recept - spomladanska rižota s šparglji

Teja Korošec
Foto: Taste

Rižota s šparglji je zdrav in lahek obrok, popoln za spomladansko vzdušje. Priprava nam bo vzela le približno pol ure časa.

Sestavine:

  • 160 g riža, najbolj primeren je okroglozrnati
  • 250 g svežih špargljev (gojenih ali divjih)
  • 1 čebula srednje velikosti
  • 1 strok česna
  • 2 dcl zelenjavne jušne osnove ali polovica jušne kocke
  • 2 žlici olivnega olja
  • 20 g masla
  • 0,5 dcl belega vina
  • 4 žlice sladke smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • parmezan za ribanje


Preberite še: Recept - solata s testeninami in svežimi šparglji

Priprava:

Najprej na drobno nasekljamo čebulo in česen, ju prepražimo na olju ter posolimo. Zalijemo z vinom in mešamo dokler ne izpari. Nato dodamo riž in dobro premešamo. Vlijemo juho oziroma enako količino vode z razdrobljeno jušno kocko. Kuhamo tako dolgo, da riž v sredini ostane še čvrst, medtem po potrebi dodajamo vodo. Obenem v dodatni ponvi stopimo maslo in na njem podušimo nasekljane šparglje. Primešamo jih rižu in po potrebi še posolimo in popopramo. Na koncu vmešamo še sladko smetano in poljubno količino naribanega parmezana. Rižota naj pred serviranjem počiva nekaj minut.

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča