Recept - francoske rezine z jagodičevjem

Klavdija Rupar 05.03.2022
francoske-rezinefotodepositphotos105140594

Zunaj so vedno lepši dnevi in vedno toplejše temperature. Pred vrati se zares že čuti pomlad, zato je čas, da si pripravimo malenkost drugačne rutine in navade, ki nas bodo spravile v pomladno vzdušje. Za to lahko poskrbimo tudi s preizkušanjem novih receptov. 

Danes smo tako za vas poiskali recept za francoski toast z jagodičevjem.

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 1 skodelica nesladkanega mandljevega mleka
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 1/2 čajna žlička vanilijevega ekstrata
  • 1/2 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • ščep morske soli
  • 8 rezin brezglutenskega kruha
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici mandljevega masla
  • 1/2 skodelice jagodičevja (po želji)

Priprava:

V srednje veliki posodi zmešate skupaj jajca, mandljevo mleko, javorjev sirup, vaniljev ekstrast, muškatni orešček in sol. Kruh položite na krožnik in čez prelijte jajčno mešanico. Z vilico nežno pritisnite nanj, da se masa vpije. Nato ga obrnite in ponovite še na drugi strani.

V večji ponvi segrejte kokosovo olje in ko je ponev vroča, nanjo položite dve rezini. Pečite 2-3 minute na vsaki strani oz. toliko časa, da postane zlato rjave barve. Ponovite z vsemi preostalimi kosi kruha.

Postrezite z mandljevim maslom, jagodičevjem in javorjevim sirupom.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča