Recept - sladko slana karamelna jabolka
Jeseni je čas za preizkušanje novih receptov!
Poleti se nam večino časa ne da kuhati, saj so dnevi vroči in si želimo samo na hitro nekaj dati v usta. Jeseni, ko so dnevi krajši in bolj deževni pa je kot nalašč, da preizkusimo kakšen nov recept in si privoščimo slastne nove jedi.
Danes smo poiskali recept za bolj zdrava sladko slana karamelna jabolka, kar je kot nalašč za jesensko sezono jabolk.
Sestavine:
- šest manjših jabolk
- 1 skodelica javorjevega sirupa
- 1/2 skodelice medu
- 3/4 skodelice sladke smetane
- 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
- topljena čokolada
- morska sol
Priprava:
V jabolka zapičite lesene palčke in jih položite na pladenj obložen s peki papirjem. V srednje veliki skledi zmešajte javorjev sirup, med in smetano. Zavrete in nato kuhate 10-12 minut, da se mešanica spremeni v karamelno omako. Odstranite s štedilnika posolite z morsko soljo in dodate vanilijo v prahu.
Karamelo prestavite v posodo, ki zadrži toploto. Vsako jabolko posebej pomočite v omako, nato pa ga položite na pripravljen pladenj obložen s peki papirjem. Če se karamela preveč strdi, jo segrejte v pečici za 15 do 20 sekund. Pripravljena jabolka pustite stati 10-15 minut, nato pa jih popršite s stopljeno čokolado. Počakajte, da se čokolada strdi in postrezite.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine