Recept - Jabolčne mini pite

Helena Peterlin 10.12.2017
Recept - Jabolčne mini pite

Sestavine za testo: 

  • 350 g moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 50 do 100 g sladkorja v prahu
  • 180 g kisle smetane ali grškega jogurta
  • 6 žlic olja ali 150 g masla ali margarine
  • po želji lahko dodamo eno jajce


Sestavine za nadev: 

  • 5 srednje velikih jabolk
  • 3 majhne banane
  • 80 g rjavega sladkorja 
  • sok ene limone
  • po želji žlica ruma, cimet


Priprava: Olupljena jabolka in banane narežemo na majhne koščke. Damo jih v skledo, potresemo s sladkorjem in cimetom, dodamo limonin sok in malo ruma ter dobro premešamo. Vse skupaj stresemo v kozico z maslom in rahlo podušimo. Nato se lotimo priprave testa. Vse sestavine stresemo v globoko skledo in dobro zgnetemo. Testo na tanko razvaljamo in razdelimo na dva dela. Iz enega naredimo toliko modelov, kolikor šteje naš pekač za mafine, preostali del narežemo na tanke trakove. Pekač za mafine namastimo, obložimo s testom, vanj nadevamo nadev, po vrhu pa spletemo mrežo s preostalim testom. V ogreti pečici pečemo od 15 do 20 minut na 200 stopinj Celzija, dokler testo lepo ne zarumeni. Pred serviranjem jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Fotografije: Depositphotos

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča