Hruškova pita

Recept: Hruškova pita

Vanja Žižić

Ni je čez domačo pito. A kaj ko ves prosti čas v večernih urah namenjamo še zadnjim toplim žarkom, preden nas dokončno ulovi jesen. Nič hudega. Prijetno lahko tokrat združimo tudi s koristnim, saj smo pripravili recept za preprosto hruškovo pito, za katero si je potrebno utrgati le 5 minut časa, ki ga potrebujemo za pripravo in 15 minut, ki jih mora pita odležati v pečici.

Recept: Hruškova pita

Sestavine:

  • 3 hruške (za lažjo prebavljivost jih olupimo)
  • 1 list že pripravljenega listnatega testa
  • 1 žlico melase (rjavega sladkorja)
  • 2 žlici stopljenega masla
  • mešanico začimb mletega cimeta, ingverja, muškatnega oreščka in zmletih klinčkov
  • nekaj orehov, ki ji narežemo na manjše koščke in uporabimo kot začimbo
  • vanilijev sladoled (izbirno)

PREBERITE ŠE: Recept - Preprosta češnjeva pita

Priprava:

Pečico predhodno segrejmo na 200 stopinj. Odvijemo pripravljeno listnato testo in kakšen centimeter od roba narahlo zarežemo črto. Zmešamo stopljeno maslo, mešanico začimb in molase in tako pripravljeno maslo razmažemo po testu do začrtanega robu. Nanj položimo na tanko narezane hruške in čeznje razmažemo preostanek mešanice začimb in masla. Potrosimo z orehi in postavimo v pečico za 15 minut. Tako pripravljeno pito lahko ponudimo samostojno ali kot dodatek k vanilijevemu sladoledu. Bolj preprosto ne gre!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča