Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Božanska borovničeva pita

Poletne, osvežujoče in nagajive. To so borovnice, ki nas razvajajo v toplih mesecih leta, hkrati pa nam s svojo vijolično barvo ponagajajo, kadar jih sredi gozda brezskrbno zobamo. Nekaj si jih pustimo še za v košarico, saj so v obliki slastne borovničeve pite naravnost odlične.
Za testo potrebujemo:
- 300 g moke
- 70 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 100 g masla
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- Ščepec soli
Moko presejemo v večjo skledo in ji dodamo sladkor, na koščke narezano maslo, jajce in rumenjak ter začinimo s ščepcem soli. Na hitro zamesimo testo in iz njega oblikujemo dva diska, ki naj nato pol ure počiva v hladilniku.
Za nadev potrebujemo:
- 6 skodelic svežih ali zamrznjenih borovnic
- 135 g sladkorja
- 28 g koruznega škroba
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- 1 čajna žlička limoninega soka
PREBERITE ŠE: Recept - pita iz gozdnih sadežev
Oba diska testa razvaljamo in enega nežno položimo v model za peko. Medtem v večji posodi borovnice zmešamo s sladkorjem, koruznim škrobom, cimetom in limoninim sokom ter nadev prelijemo na krhko testo v modelu. Preostalo testo narežemo na trakove in jih položimo na nadev. Pito v pečici, ogreti na 180 °C, pečemo slabo uro, dokler testo na vrhu ni zlatorumeno zapečeno. Postrežemo še toplo ali ohlajeno.