Recept - Božanska borovničeva pita

Tina Lagler 08.06.2017
Borovniceva pita

Za testo potrebujemo: 

  • 300 g moke
  • 70 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • Ščepec soli

Moko presejemo v večjo skledo in ji dodamo sladkor, na koščke narezano maslo, jajce in rumenjak ter začinimo s ščepcem soli. Na hitro zamesimo testo in iz njega oblikujemo dva diska, ki naj nato pol ure počiva v hladilniku.

Za nadev potrebujemo:

  • 6 skodelic svežih ali zamrznjenih borovnic
  • 135 g sladkorja
  • 28 g koruznega škroba
  • ¼ čajne žličke mletega cimeta
  • 1 čajna žlička limoninega soka

PREBERITE ŠE: Recept - pita iz gozdnih sadežev

Oba diska testa razvaljamo in enega nežno položimo v model za peko. Medtem v večji posodi borovnice zmešamo s sladkorjem, koruznim škrobom, cimetom in limoninim sokom ter nadev prelijemo na krhko testo v modelu. Preostalo testo narežemo na trakove in jih položimo na nadev. Pito v pečici, ogreti na 180 °C, pečemo slabo uro, dokler testo na vrhu ni zlatorumeno zapečeno. Postrežemo še toplo ali ohlajeno.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča