Recept - božični panettone piškoti

Klavdija Rupar 21.12.2022
panettonefotodepositphotos

Poznate Panettone? Gre za tradicionalno božično sladico, ki izhaja iz Severne Italije, bolj natančno iz Milana. A namesto, da boste letos kupili že pripravljeno, smo za vas pobrskali za receptom za panettone piškote. 

Sestavine:

  • 1 skodelica neslanega masla
  • 1/2 skodelice sladkorja v prahu
  • 2 večja rumenjaka
  • 2 3/4 skodelice moke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 jedični žlici polnomastnega mleka
  • 1/2 čajni žlički pomarančnega ekstrata
  • 3 jedilne žlice narezanih mandljev
  • 3 jedične žlice pomarančne luminice
  • 3 jedilne žlice suhega črnega ribeza
  • 3 jedilne žlice narezanih suhih marelic
  • 3 jedilne žlice mini čokoladnega čipsa
  • 28 dag bele čokolade

Priprava:

V večji posodi zmešate maslo in sladkor v prahu, dokler ne nastane lahka in puhasta mešanica. Dodate jajčni rumenjak in mešate dalje. Nato dodate moko in sol, v mešanico pa naprej vmešavate pomaračni ekstrat, mandlje, pomarančno lupinico, suh ribez, suhe marelice in čokoladni čips. 

Testo, ki nastane, zavijete v dolg plastični ovoj in ga zvijete v dva zvitka. Nato postavite v hladilnik za uro in pol do dve uri.

V pečico, ki jo prej segrejete na 180 stopinj Celzija, položite peki papir. Oba kosa testa narežete na manjše koščke, jih položite na peki papir in pečete 25 do 30 minut. 

V srednje veliki posodi v mikrovalovni pečici stopite belo čokolado, da postane gladka masa. Vsak piškot do polovice pomočite vanjo in ga položite na krožnik. Potresite piškote z mandlji in suhimi marelicami ter postrezite.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča