Recept - božični panettone piškoti
Zakaj ne bi letos slastne sladice panettone pripravili kar doma?
Poznate Panettone? Gre za tradicionalno božično sladico, ki izhaja iz Severne Italije, bolj natančno iz Milana. A namesto, da boste letos kupili že pripravljeno, smo za vas pobrskali za receptom za panettone piškote.
Sestavine:
- 1 skodelica neslanega masla
- 1/2 skodelice sladkorja v prahu
- 2 večja rumenjaka
- 2 3/4 skodelice moke
- 1/2 čajne žličke soli
- 2 jedični žlici polnomastnega mleka
- 1/2 čajni žlički pomarančnega ekstrata
- 3 jedilne žlice narezanih mandljev
- 3 jedične žlice pomarančne luminice
- 3 jedilne žlice suhega črnega ribeza
- 3 jedilne žlice narezanih suhih marelic
- 3 jedilne žlice mini čokoladnega čipsa
- 28 dag bele čokolade
Priprava:
V večji posodi zmešate maslo in sladkor v prahu, dokler ne nastane lahka in puhasta mešanica. Dodate jajčni rumenjak in mešate dalje. Nato dodate moko in sol, v mešanico pa naprej vmešavate pomaračni ekstrat, mandlje, pomarančno lupinico, suh ribez, suhe marelice in čokoladni čips.
Testo, ki nastane, zavijete v dolg plastični ovoj in ga zvijete v dva zvitka. Nato postavite v hladilnik za uro in pol do dve uri.
V pečico, ki jo prej segrejete na 180 stopinj Celzija, položite peki papir. Oba kosa testa narežete na manjše koščke, jih položite na peki papir in pečete 25 do 30 minut.
V srednje veliki posodi v mikrovalovni pečici stopite belo čokolado, da postane gladka masa. Vsak piškot do polovice pomočite vanjo in ga položite na krožnik. Potresite piškote z mandlji in suhimi marelicami ter postrezite.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine