Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Božične zvezdice s cimetom
December predstavlja idealen čas, da obnovimo in nadgradimo naše pekovske spretnosti ter preizkusimo kakšen nov recept. Za izdelavo preprostih božičnih zvezdic s cimetom bomo potrebovali le nekaj sestavin. Krhki piškoti bodo odišavili našo kuhinjo in pričarali praznično vzdušje.
Sestavine:
- 500 gramov mletih mandljev
- 400 gramov sladkorja v prahu
- 5 beljakov
- 1 žlica cimeta v prahu
- model za piškote v obliki zvezde
Preberite še: Recept - okusne in zdrave kvinojine palačinke
Priprava: Najprej beljake stepemo v čvrst sneg in medtem postopoma dodajamo sladkor v prahu. Pet žlic snega odstranimo in postavimo v hladilnik. Preostali sneg previdno zmešamo s cimetom in mletimi mandlji ter za eno uro prav tako pustimo počivati v hladilniku. Maso nato razvaljamo in z modelčkom izrežemo zvezdice. Ker je testo zelo rahlo, si pomagamo z nožem. Postavimo jih na peki papir in premažemo s preostalim snegom iz beljakov. Zvezdice pustimo sušiti na zraku nekaj ur. Sledi peka na 160°C, a le 10 minut. Ko se božični piškoti ohladijo, jih previdno preložimo na servirni pladenj ali v skledico.