Recept - Božične zvezdice s cimetom

Teja Korošec
Božične zvezdice s cimetom

Sestavine:

  • 500 gramov mletih mandljev
  • 400 gramov sladkorja v prahu
  • 5 beljakov
  • 1 žlica cimeta v prahu
  • model za piškote v obliki zvezde

Preberite še: Recept - okusne in zdrave kvinojine palačinke

Priprava: Najprej beljake stepemo v čvrst sneg in medtem postopoma dodajamo sladkor v prahu. Pet žlic snega odstranimo in postavimo v hladilnik. Preostali sneg previdno zmešamo s cimetom in mletimi mandlji ter za eno uro prav tako pustimo počivati v hladilniku. Maso nato razvaljamo in z modelčkom izrežemo zvezdice. Ker je testo zelo rahlo, si pomagamo z nožem. Postavimo jih na peki papir in premažemo s preostalim snegom iz beljakov. Zvezdice pustimo sušiti na zraku nekaj ur. Sledi peka na 160°C, a le 10 minut. Ko se božični piškoti ohladijo, jih previdno preložimo na servirni pladenj ali v skledico. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča