Recept - Testenine s piščancem in špinačo

Klavdija Rupar 26.12.2018
Foto: Unsplash

Občasno se nam zgodi, da imamo ogromno dela in premalo časa, da bi si lahko naredili dobro, zdravo kosilo, zato posežemo po preprosti in zamrznjeni hrani. Zakaj ne bi namesto zamrznjene hrane raje izbrali okusnih testenin, ki jih prav tako lahko naredimo na hiter način.

Za pripravo uporabimo sveže paradižnike, špinačo, dimljeno slanino in testenine s piščancem, vsemu skupaj pa dodamo domačo majonezo in dobili bomo hitro kosilo, ki ga lahko prihranimo tudi do večerje.

Sestavine:

  • 1 čajna žlička (14g) domače majoneze
  • 1 čajna žlička (8g) kisle smetane
  • 1 čajna žlička limone lupinice
  • sok ene limone
  • 1 rezina slanine razrezana v 5 centimetrske kose
  • 115 g piščančjih prsi brez kosi in kože, razrezanih v dva kosa
  • 85 g češnjevih paradižnikov narezanih na pol
  • 60 g razrezane sveže špinače
  • ½ čajne žličke soli
  • 60 g testenin
  • 2 g narezanega peteršilja


Priprava:

V majhni posodi zmešamo majonezo, kislo smetano, limonino lupinico in sok polovice limone.

V ponvi 2 do 3 minute pečemo slanino, dokler ne postane hrustljava. Slanino prestavimo na papirnato brisačo, maščobo pa pustimo na ponvi, v kateri nato popečemo piščančje prsi. Najprej pečemo 5 minut na eni strani in nato 5 minut na drugi oziroma dokler niso spečene. Nato jih narežemo na manjše koščke.

V isti ponvi 3 do 4 minute kuhamo paradižnike v limoninem soku. Dodamo špinačo, sol in vse skupaj dobro premešamo. Omaki dodamo že skuhane testenine in piščanca. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo majonezino omako, na vrh potresemo narezano slanino in okrasimo s peteršiljem.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča