Recept: Gobova juha s pirinimi zvezdicami

Anja Mrevlje 12.01.2017
Gobova juha s pirinimi zvezdicami

Sestavine (za 4 osebe):

  • 50 g na kocke narezane pancete
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 lovorov list Maestro
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 1 l zelenjavne jušne osnove Podravka
  • 150 g polnozrnatih pirinih jušnih zvezdic Zlato polje
  • majhna pest suhih jurčkov
  • ½ pločevinke paradižnikovih pelatov Podravka (200 g)
  • 6–8 manjših šampinjonov
  • sol in sveže mleti poper Maestro
  • peteršilj in parmezan za posip

PREBERITE ŠE: Recept: preprosta juha iz sladkega krompirja

Priprava: V kozici segrejemo olje in na njem prepražimo panceto, dodamo lovorov list in čebulo. Dodamo česen in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo juho in zavremo, dodamo jurčke in paradižnik ter kuhamo od 25 do 30 minut. Dodamo na četrtine narezane šampinjone in kuhamo še 10 minut. Nazadnje vsujemo polnozrnate pirine jušne zvezdice in kuhamo še tri minute. Juho začinimo s soljo in sveže mletim poprom, razdelimo na krožnike ter posujemo s sesekljanim peteršiljem in nastrganim parmezanom.
zlatopolje.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča