Recept - rižota s sušenimi paradižniki, rakci in parmezanom

Anja Mrevlje 24.05.2017
rižota s sušenimi paradižniki, rakci in parmezanom

Za preprosto, a odlično rižoto potrebujemo le tri sestavine s katerimi ustvarimo slastno in kremasto jed. Sestavine za pripravo so na voljo vse dni v letu. Pazimo le, da izberemo kvalitetne. Priprava je preprosta in hitra, okus pa kremast in bogat.

Recept - rižota s sušenimi paradižniki, rakci in parmezanom

Sestavine:

  • 4 žlice masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • polovica sesekljane čebule
  • 3 stroki česna (strti)
  • 2 skodelici riža Zlato polje z okusom paradižnika ali sira
  • 8 na soncu sušenih in v olje vloženih paradižnikov
  • skodelica belega vina
  • 7 skodelic jušne osnove
  • sol in poper po potrebi
  • skodelica parmezana
  • ¼ skodelice smetane
  • bazilika
  • 20 dag kozic ali škampov

PREBERITE ŠE: Recept - Kalifornijski burgerji z guacamolejem

Priprava: Na maslu popečemo rakce, začinimo in odstavimo. V visoki ponvi posebej segrejemo maslo in olivno olje, dodamo čebulo in česen, kuhamo od tri do štiri minute. Dodamo riž in mešamo še tri minute. Nato dodamo sesekljane paradižnike in vino ter pustimo, da malo povre. Počasi dodajamo jušno osnovo in mešamo, dokler se riž ne skuha. Tik pred tem dodamo še rakce in parmezan ter počasi zamešamo v rižoto. Na koncu dodamo še smetano. Začinimo lahko še z mletim poprom in svežo baziliko.

Foto: Pexels

Izbor urednika