Recept: domači špinačni rezanci z jadranskimi kozicami

Anja Mrevlje 28.04.2016
pasta

Recept za domače rezance nam je zaupala mojstrica za izdelavo testenin Jožica Drobnič iz Kavala, ki nam je namignila tudi, da so domače testenine najboljše sveže, zato jih ne pustimo v hladilniku več kot tri do štiri dni. Pridno na delo!

Sestavine:

  • 50 dag ostre ali durum moke 
  • 30 odstotkov špinačnega pireja na težo (15 dag)
  • od 1 do 2 jajci (odvisno od vlažnosti pireja), 30 ml olivnega olja
  • 70 g jadranskih kozic
  • 30 g dimljenega lososa
  • 50 ml penine
  • 80 ml smetane za kuhanje


“V testo za testenine lahko damo prav vso sezonsko zelenjavo – od korenčka, pese, špinače, čemaža, koprive, buče do kostanja – le da je sveža.”

Priprava: 

Za špinačne rezance skupaj zmešamo moko in špinačni pire. Testo gnetemo toliko časa, da je ob prerezu gladko. Zgneteno testo čim tanjše razvaljamo, delno osušimo in razrežemo. Na olivnem olju prepražimo repke kozic in na majhne kockice narezan dimljeni losos. Zalijemo s penino in pokuhamo, da alkohol izpari. Dodamo smetano, solimo in popopramo ter kuhamo do goste omake. V omako dodamo že kuhane testenine, premešamo, še malo pokuhamo, da se omaka veže na testenine. Postrežemo.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča