Recept - pečen brancin z bučkami in gobami

Klavdija Rupar 19.03.2022
brancinzzelenjavofotodepositphotos

Temperature so vedno bolj tople, dnevi so daljši in vsi že komaj čakamo, da se dolga in mrzla zima prevesi v toplo in sončno pomlad. Upajmo, da bo taka seveda. In s takšnimi dnevi pride tudi več časa in veselja za pripravo zdravih, polnovrednih, a vseeno hitro pripravljenih jedi. 

V ta namen smo danes poiskali in našli super recept za pečenega brancina z bučkami in gobami.

Sestavine:

  • 2 jedilni žlici limonovega soka
  • 2 jedilni žlici sojine omake
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 2-6 filejev morskega brancina
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke črnega popra
  • 1 večja šalotka
  • 15 celih gobic
  • 4 manjše bučke prerezane na pol
  • redkvice
  • riž
  • peteršilj

Priprava:

Segrejemo pečico na 260 stopinj Celzija in pladenj obložite s peki papirjem. V manjši posodici zmešajte sveže stisnjen limonov sok in sojino omako. Fileje brancina položite na eno stran pladnja, na drugo stran pa narezane bučke. Poleg položite še gobe. Vse skupaj začinite s soljo in poprom. Po vrhu brancina potresite šalotko in po celotnem pladnju popršite mešanico limonovega soka in sojine omake. Postavite v pečico in pecite toliko časa, da riba postane dobro zapečena, bučke in gobe postanejo mehke, oziroma nekje med 12 in 15 minut. Zraven lahko postrežete riž in okrasite s svežimi redkvicami.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika