Recept - pečen brancin z bučkami in gobami
Slasten brancin z zelenjavo - hiter, enostaven in zdrav obrok.
Temperature so vedno bolj tople, dnevi so daljši in vsi že komaj čakamo, da se dolga in mrzla zima prevesi v toplo in sončno pomlad. Upajmo, da bo taka seveda. In s takšnimi dnevi pride tudi več časa in veselja za pripravo zdravih, polnovrednih, a vseeno hitro pripravljenih jedi.
V ta namen smo danes poiskali in našli super recept za pečenega brancina z bučkami in gobami.
Sestavine:
- 2 jedilni žlici limonovega soka
- 2 jedilni žlici sojine omake
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 2-6 filejev morskega brancina
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke črnega popra
- 1 večja šalotka
- 15 celih gobic
- 4 manjše bučke prerezane na pol
- redkvice
- riž
- peteršilj
Priprava:
Segrejemo pečico na 260 stopinj Celzija in pladenj obložite s peki papirjem. V manjši posodici zmešajte sveže stisnjen limonov sok in sojino omako. Fileje brancina položite na eno stran pladnja, na drugo stran pa narezane bučke. Poleg položite še gobe. Vse skupaj začinite s soljo in poprom. Po vrhu brancina potresite šalotko in po celotnem pladnju popršite mešanico limonovega soka in sojine omake. Postavite v pečico in pecite toliko časa, da riba postane dobro zapečena, bučke in gobe postanejo mehke, oziroma nekje med 12 in 15 minut. Zraven lahko postrežete riž in okrasite s svežimi redkvicami.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine