Recept - Rezanci s paradižnikom in lososom

Klavdija Rupar 18.09.2019
Foto: Depositphotos

Po celem poletju hitrih sendvičev in solat, se nam jeseni zaljubi pojesti še kaj drugega. Danes vam zato predstavljamo preprost recept za rezance s paradižnikom in lososom, ki ga lahko pripravite čez vikend in si prihranite čas, saj bo kosilo hitro in enostavno pripravljeno.

SESTAVINE: 

  • trije češnjevi paradižniki
  • 250 gramov narezanega lososa
  • 220 gramov rezancev po izbiri
  • 50 gramov smetane za kuhanje
  • 2 stroka česna
  • ¼ narezanega peteršilja
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • sol in poper za okus

PRIPRAVA:

Zavremo veliko posodo osoljene vode. V ponvi za cvrtje pogrejemo olivno olje in dodamo česen. Kuhamo minuto ali dve. Dodamo paradižnike narezane na kocke in kuhamo še nekaj minut. Odstranimo česen in dodamo narezanega lososa in počasi mešamo na srednji toploti. Dodamo 50 gramov smetane in počasi mešamo, dokler mešanica ne postane tekoča. 

Ko voda zavre, vanjo dodamo rezance, mešanico paradižnika, lososa in smetane pa še naprej kuhamo na srednji toploti. Ko so rezanci pripravljeni, jih zmešamo skupaj z omako in čez vse skupaj potresemo narezan peteršilj, sol in poper. Nato še nekaj časa mešamo na višji temperaturi, da mešanica postane bolj trdna. Ko je pripravljeno, takoj postrežemo.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča