Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - File brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom
Junijska Kavalova kulinarična ustvarjalnica je minila v znamenju morskih dobrot, ki pa jih lahko enostavno pripravimo tudi doma. Tokrat vam ponujamo enostaven recept za file brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom.
Za pripravo jedi potrebujemo:
Sestavine (za 4 osebe):
- 1 kg brancina
- 200 g paradižnika
- rdeča čebula
- črne olive
- kapre
- 400 g čičerike
- sol, poper, oljčno olje, rožmarin.
Priprava
Brancina filiramo in zarežemo kožo. Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezan paradižnik, olive, kapre in čičeriko. Začinimo in dušimo do primerne gostote. Brancina s kožo navzdol spečemo na ponvi in solimo. Ragu damo v globoki krožnik in nanj položimo pečen file brancina. Postrežemo.