Recept - File brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom

Anja Mrevlje 18.07.2016
Recept - File brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom

Za pripravo jedi potrebujemo:

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 kg brancina
  • 200 g paradižnika
  • rdeča čebula
  • črne olive
  • kapre
  • 400 g čičerike
  • sol, poper, oljčno olje, rožmarin.

Priprava

Brancina filiramo in zarežemo kožo. Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezan paradižnik, olive, kapre in čičeriko. Začinimo in dušimo do primerne gostote. Brancina s kožo navzdol spečemo na ponvi in solimo. Ragu damo v globoki krožnik in nanj položimo pečen file brancina. Postrežemo.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča