Recept - Losos začinjen z maslom in česnom
Da ne bomo jedli samo nezdrave hrane, raje pripravimo losos ter ga začinimo z maslom in česnom.
Dobra stran trenutne karantene? Končno imamo malo več časa za kuhanje in peko slaščic. In čas, da tudi kuhamo bolj zdravo in polnovredno hrano. Tokrat imamo za vas pripravljen preprost recept za lososa, ki ga začinimo le z maslom in česnom.
Sestavine:
- 6 do 8 filejev lososa
- ¼ skodelice masla, ki naj se stopi na sobni temperaturi
- 3 zmleti stroki česna
- 1 narezana limona
- 2 jedilni žlici mletih začimb, kot so peteršilj, koper in timijan (ali druge po izbiri)
- sol in poper za okus
Priprava:
Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Na pekač položimo peki papir ali ga namažemo z maslom. Losos položimo na pekač in ga premažemo s stopljenim maslom. Po vrhu potresemo mlet česen in okrasimo z rezinami limone. Po vrhu dodamo še eno jedilno žlico začimb ter začinimo s soljo poprom.
Pečemo 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da losos postane mehek. Okrasimo s svežimi začimbami, ki so nam ostale in še toplo postrežemo.