Recept - mediteranska skleda z lososom
Mediteranski "bowl" ali skleda s kvinojo in lososom je okusno in hitro pripravljeno kosilo ali malica.
Ste siti enih in istih jedi, v poletni vročini pa se vam nikakor ne ljubi več ur stati za štedilnikom? Potem je najbolje, da začnete pripravljati enostavno pripravljene jedi, še bolje pa je, če si obroke pripravljate kar v naprej. Tokrat smo vam poiskali prav takšen recept - hiter, zdrav, preprost in primeren za vnaprejšnjo pripravo.
Kvinojin bowl z lososom:
Sestavine (za kvinojin bowl):
- file divjega lososa
- kuhana kvinoja (lahko tudi riž, kus kus ali cvetačni riž)
- solata
- kumara
- češnjevi paradižniki
- rdeča čebula
- čičerika
- olive
- feta sir
- avokado
Sestavine za marinado:
- ekstra deviško oljčno olje
- limonov sok
- sveži listi origana
- koper
- stroki česna
- med ali javorjev sirup
- morska sol in poper
Sestavine za tzatziki:
- kumara
- navaden grški jogurt
- limonov sok
- oljčno ali avokadovo olje
- svež koper
- strok česna
- sol in poper
Priprava:
Pečico segrejete na 220 stopnj Celzija. V manjši posodi zmešate sestavine za marinado. Lososa položite v nizko posodo, čez prelijete polovico marinade in losos marinirate petanjst minut.
Lososa nato položite na peki papir in ga pečete med devet in dvanajst minut. Vzamete iz pečice in pusite ob strani za pet minut.
V posodi zmešate kumare, češnjev paradižnik, rdečo čebulo in čičeriko ter vse skupaj zmešate s preostankom marinade.
Za tzatziki zmešate kumare, grški jogurt, limonov sok, oljčno olje, svež koper, strok česna ter začinite s poprom in soljo.
Nato pripravito bowlo, kakor želite. Lahko date v vsako posodo nekaj zelene solate, razdelite marinirano mešanico kumare, češnjevih paradižnikov, čičerike in enako ponovite s kvinojo. Dodate še losos in čez vse skupaj polijete tzatziki, potresete feta sir, olive in avokado.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine