Recept - losos na najbolj enostaven način

Klavdija Rupar 28.08.2020
losos

Losos je zdrava hrana, ki bo navdušila tudi negurmane. Kako ga najlažje pripraviti? Če si želite mehkega, maslenega lososa, imamo za vas dve skrivnosti: prva je počasna tehnika pečenja na nizki temperaturi v pečici, druga pa je oljčno olje. Dodajmo ga čimveč, saj poskrbi, da losos ne postane presuh. Spodaj pa še recept za res hitro in enostavno pripravo te odlične jedi.

Sestavine:

  • 90 dag lososevega fileja
  • ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 7 ali 8 strokov česna
  • 1 limona
  • 1 pomaranča
  • ½ navadnega komarčeka
  • timijan ali rožmarin
  • sol in sveže mlet poper

Priprava:

Pečico segrejmo na 275 stopinj Celzija. Po ponvi potresemo navadni komarček, rezine limone in pomaranče, zdrobljene koščke česna in polijemo oljčno olje. Na vrh položimo lososa, tako da je vsaj spodnja polovica namočena v olje. Popršimo z oljem, začinimo s soljo in poprom in po vrh naložimo še preostale rezine pomaranče in limone. Za okras in okus dodamo še timijan ali rožmarin. 

Lososa damo v pečico in pečemo med 25 in 30 minut, vzamemo iz pečice, dodamo še nekaj soli in popra ter postrežemo.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika