Recept - kokosov kari z lečo
Brezmesni kokosov kari iz leče za jesenske dni.
Čeprav smo šele vstopili v jesenske dni, so zunanje temperature tako nizke, da imamo občutek, kot da smo se znašli sredi zime. Zato je čas, da tudi v našo prehrano dodamo malenkost bolj "zimske" in tople jedi, ki nas bodo pogrele ob mrzlih dneh.
Danes smo zato za vas pripravili recept za lečin kokosov kari.
Sestavine:
- 1 jedilna žlica naribanega ingverja
- 2 jedilni žlici karija v prahu
- 1 čajna žlička mlete kurkume
- 1,5 skodelice suhe leče (zelena ali rjava)
- jedilna žlica kokosovega olja
- 400 ml kokosovega mleka
- 1/4 skodelice svežega koriandra
- 1 limeta
- 1 čebula
- 5 strokov česna
- 1/4 čajne žličke kajenskega popra
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 skodelica korenja
- 1/2 skodelice vode
- 400 g paradižnikove mezge
Priprava:
Na ponvi pogrejete olje, dodate čebulo in korenje ter počasi kuhate, da se zelenjava zmehča. Dodate česen, ingver ter ostale začimbe in popražite.
Dodajte lečo, paradižnike in vodo. Dobro premešajte in počasi pražite na nizkem ognju. Notri vmešajte še kokosovo mleko, začinite, dekorirajte in postrezite. Kot prilogo lahko dodate riž ali pa indijski kruh naan.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine