Recept: Kruhki s popečenim paradižnikom in mocarelo
Enostaven prigrizek, ki ga lahko uporabimo na zabavi, za popoldansko malico, večerjo ali zajtrk. Kruhki s paradižnikom in mocarelo so lahek obrok s polnim okusom. Pa še priprava je čisto enostavna.
Sestavine:
- polovica rženega kruha (ali kruha po izbiri)
- paradižniki
- strok česna
- sveža bazilika
- 125 g mocarele
- olivno olje
- kis
- sol
- poper
Priprava:
Cele male paradižnike popečemo v pečici na peki papirju. Še prej jih malo pokapamo z olivnim oljem. Mocarelo narežemo na kocke in česen čisto na drobno. Prelijemo ju z žlico olivnega olja in kisa ter po okusu solimo in popramo. Dobro premešamo in pustimo, da se arome združijo. Med tem na ponvi na suho popečemo rezine kruha, jih premažemo s polovico česna in na rahlo prelijemo z olivnim oljem. Še vroče kruhke obložimo s prej narejeno solatno mešanico, prelijemo z nekaj olivnega olja in dodamo popečene paradižnike, okrasimo s svežimi lističi bazilike. Najbolj tekne, ko so kruhki še topli.
Dober tek!
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine