RECEPT: Domača paradižnikova juha

Helena Peterlin 20.10.2017
Paradižnikova juha

Je naš vrt poln prezrelih paradižnikov? Zakaj bi jih metali stran, če lahko naredimo odlično juho.

Sestavine: 

  • 2 žlici olivnega olja
  • žlica masla
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 4–5 zrelih paradižnikov
  • 1 korenček
  • vejica rožmarina
  • 3 listi bazilike
  • šopek peteršilja
  • ščepec soli
  • 2 skodelici vode

Priprava: Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo zmlete ali na majhne koščke narezane paradižnike brez lupine, dodamo sol, sesekljan česen, peteršilj in rožmarin, nariban korenček ter zalijemo z vodo. Kuhamo 15–20 minut. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo maslo in še enkrat na hitro zavremo. Po vrhu potresemo s sesekljano baziliko. Paradižnikova juha je odlična s kruhovimi kockami ali naribanim parmezanom, lahko pa dodamo žlico sladke ali kisle smetane.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča