Recept - karamelni puding

Klavdija Rupar 06.12.2019
Karamelni puding

Vsi radi vsake toliko nekaj dobrega spečemo in kaj če bi tokrat pripravili nekaj drugačnega? Karamelni puding je zagotovo kot nalašč za naš naslednji podvig, saj ne le da je slasten, ampak je tudi hitro pripravljen.   

SESTAVINE:

  • 2 skodelici mleka
  • 2 jedilni žlici koruznega škroba
  • 1 veliko jajce
  • 2/3 skodelice sladkorja
  • 2 čajni žlički vanilije 

PRIPRAVA:

V posodi zmešamo 1/2 skodelice mleka, koruzni škorb in jajce. V ponvi nad srednjo toploto stopimo sladkor. Zraven vmešamo še 1 1/2 polovico skodelice mleka, kar bo povzročilo, da bo mešanica začela delati mehurčke, sladkor pa se bo otrdil. Mešamo še dve minuti, da se sladkor ponovno stopi.

V mešanico s koruznim škrobom vmešamo polovico skodelice karameliziranega sladkorja in vse skupaj damo na ponev. Počasi vremo nad srednjo temepraturo, dokler se puding ne otrdi in začne vreti. Odstavimo in dodamo vanilijo, prelijemo v skodelice in še toplega postrežemo. 

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika