Recept: Enostaven cheesecake iz treh sestavin

Lana Bauman 05.06.2019
Japonski cheesecake

Sestavine za enostaven cheesecake:

  • tri jajca
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g kremnega sira ali skute

Priprava:

Pečico segrejemo na 170 stopinj. Med tem nad paro stopimo belo čokolado. Rumenjake ločimo od beljakov in jih primešamo stopljeni čokoladi ter dodamo kremni sir. Mešanico dobro premešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo enakomerne gladke zmesi. Če namesto kremnega sira uporabljamo skuto, bo mešanje trajalo nekoliko dlje, saj se morajo skutine grudice čim bolj razdrobiti in zmešati v gladko maso. Beljake stepemo v trd sneg in jih postopoma dodajamo k preostali masi. Ko so sestavine med seboj dobro premešane, maso enakomerno razporedimo v tortni model in ga postavimo v pečico. 15 minut pečemo na 170 stopinjah, nato zmanjšamo na 160 stopinj in po naslednjih 15 minutah pečico ugasnemo. Cheescake se nadaljnjih 15 minut peče v ugasnjeni pečici. 

Ohlajenega lahko po želji okrasimo s sadjem, kokosom ali prelivom po lastni izbiri.

Dober tek!

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča