Recept - jesenski bučni zavitek
Jesen je čas, ko nam narava ponuja še zadnje okusne plodove preden se zemlja prelevi v neskončno belo sankališče. Hokaido buča je ena izmed dobrot, ki je odlična za jesenski bučni zavitek.
Da bi dobrote narave okusno izkoristili, vam predstavljamo enostaven recept za bučni zavitek, ki bo popestril vaš obrok.
Sestavine:
- 1 kg hokaido buče
- 0,5 žličke soli
- 250 g skute
- 125 ml kisle smetane
- 50 g masla
- 400 g vlečenega testa
- 1 jajce
Priprava:
Bučo operemo, obrišemo in razrežemo na krhlje. Semena odstranimo, meso pa naribamo in posolimo. Pustimo stati vsaj 45 minut, da se iz buče izloči čim več tekočine. Naribano bučo dobro ožamemo.
V skledo stresemo skuto, ji primešamo kislo smetano in sol, nato pa primešamo še naribano in ožeto bučo. Maslo stopimo v kozici in ga odstavimo. Razgrnemo vlečeno testo in ga s pomočjo čopiča premažemo s polovico raztopljenega masla. Na testo nanesemo bučni nadev, ki ga pokapljamo s preostalim maslom. Nato vse skupaj zavijemo in položimo v pekač, katerega smo predhodno obložili s papirjem za peko.
Pečico segrejemo na 190°C. V skodelico ubijemo jajce in ga z vilico razžvrkljamo. Zavitek premažemo z jajcem. Pekač z zavitkom položimo v ogreto pečico in pečemo 45 minut, da se testo zlatorumeno zapeče.
Pečen zavitek vzamemo iz pečice, še toplega razrežemo in postrežemo.
Dober tek!
Foto: Depositphotos
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine