RECEPT - MANGOV ŽELE S KOKOSOVO-JOGURTOVO KREMO

CITYLIFE 13.07.2018
Natur aktiv

KOLIČINA: 1 večja servirna skleda ali 4 manjše skodelice/kozarčki

SESTAVINE:

 • Sestavine za žele:
  1 večji mango
  1 žlica BIO cvetličnega medu Natur Aktiv
  2–3 žlice limetinega soka
  70 ml vode
  4 lističi želatine
 • Sestavine za kremo:
  2 zvrhani žlici kokosove smetane za stepanje
  125 ml BIO sladke smetane Natur Aktiv
  2–3 žlice BIO navadnega jogurta Natur Aktiv
  2–3 žlice BIO agavinega sirupa Natur Aktiv
  4–7 žlic limetinega soka
  narezan mango za okras
  grobi kokos za okras
  lupinica polovice BIO limete za okras

PRIPRAVA:
Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Mango olupimo in zmiksamo v fino kašo. Dodamo limetin sok in cvetlični med. Poskusimo in po okusu dodamo še malo medu ali soka. Želatino ožamemo in dodamo v posodo s 70 ml vode. Segrejemo na nizki temperaturi in mešamo, da se želatina stopi. Stopljeno želatino med hitrim mešanjem vmešamo v mangov pire. Mangov pire prelijemo v servirno skledo ali skodelice. Položimo v hladilnik za vsaj 2–3 ure, najbolje pa kar čez noč. Kokosovo smetano stepemo. Vmešamo ji jogurt, agavin sirup in limetin sok. Posebej stepemo sladko smetano in jo počasi vmešamo v kokosovo-jogurtovo kremo. Kremo razporedimo po strjenem želeju. Sladico okrasimo z narezanim mangom, kokosovo grobo moko in limetino lupinico.

Recept je s sestavinami linije Natur aktiv pripravila Ana Žontar Kristanc, ustvarjalka Anine kuhinje.ZDRAVE NAVADE VSAK DAN
Uravnotežena prehrana s polnovrednimi ogljikovimi hidrati, dobrimi maščobami, kakovostnimi beljakovinami ter vitamini in minerali je pomembna za dobro počutje. Če hrane ne moremo dobiti na domačem vrtu, polju ali sadovnjaku, je HOFERjeva lastna linija BIO izdelkov Natur aktiv najboljša izbira.
V okviru linije Natur aktiv najdemo številne BIO izdelke po fer ceni za prav vsak obrok v dnevu. Izdelki so pridelani na okolju prijazen način – na kmetijah, zavezanih najvišjim standardom ekološke pridelave in kakovosti.
Kljub pomanjkanju časa izberimo zdravje, uživajmo hrano boljše kakovosti in poskrbimo za zdrave navade prav vsak dan.
Natur aktiv – košček narave v vašem domu.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča