Recept - Bučno ingverjevo pecivo
Z nočjo čarovnic tik pred vrati in jesensko obarvanimi listi, je buča zagotovo hrana, ki se mora vsaj nekajkrat v teh dneh znajti na našem krožniku.
Da pa ne bomo jedli samo bučne pite ali bučne juhe, imamo za vas recept za bučno ingverjevo pecivo, ki bo popestril naše jedilnike in nas pripravil na bližajoče se božične praznike.
Sestavine:
- 3 skodelice sladkorja
- 1 skodelica sončničnega olja
- 4 jajca
- 2/3 skodelice vode
- 2 jedilni žlici mletega ingverja
- 1 čajna žličko mletega pimentovca
- 1 konzerva bučne kaše
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- 1 čajna žlička mletih klinčkov
- 3 in pol skodelice moke
- 2 čajni žlički sode bikarbone
- 1 in pol čajno žličko soli
- ½ čajne žličke pecilnega praška
Priprava:
Najprej ogrejemo pečico na 350 stopinj. V veliki posodi zmešamo sladkor, olje in jajca ter stepamo toliko časa, da nastane gladka zmes. Dodamo vodo in primešamo bučo, ingver, cimet in klinčke.
V manjši posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, sol in pecilni prašek. Te sestavine nato dodamo bučni mešanici in mešamo toliko časa, da so vse sestavine dobro premešane. Zmes zlijemo v model, jo postavimo v pečico in pečemo približno eno uro. Z zobotrebcem preverimo, če je pecivo pečeno.
Foto: Pexels
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine