Recept - doma narejeno ovseno mleko
Iščete popoln recept za ovseno mleko? Prednost ovsenega mleka, mleka na rastlinski osnovi, je predvsem to, da je povsem naraven - je brez laktoze, oreščkov in glutena, kar naredi najpomembnejši obrok dneva okusnejši kot kadarkoli prej.
Ovseno mleko naredimo z namakanjem in mešanjem ovsenih kosmičev. Obogateno je z naravnimi hranili brez alergenov ali dražilnih snovi. Pijemo ga lahko kar tako, ali ga dodamo k smoothijem. Najboljše od vsega pa je, da je recept popolnoma enostaven, preprosto ga lahko naredimo kar doma.
Sestavine
- 100 g ovsenih kosmičev
- 4 dl vode
- dodatki po želji: 1/4 čajne žličke soli, 1 žlička vanilijevega ali cimetovega ekstrakta, javorjevega sirupa ali medu.
Priprava
Za pripravo ovsenega mleka najprej 100 g ovsenih kosmičev prelijemo z vodo tako, da so kosmiči pokriti ter čez noč postavimo na hladno.
Naslednji dan ovsene kosmiče odcedimo, splaknemo in zmešamo v mešalniku. Dolijemo 4 dl vode. Da bi izboljšali okus, lahko zdaj dodamo še 1/4 čajne žličke soli, žličko vanilijevega ali cimetovega ekstrakta, javorjev sirup ali med.
Nato vse skupaj dobro zmešamo v mešalniku. Dobljeno zmes, ovseno mleko, prelijemo preko gaze, da ločimo ovseno mleko od ovsa. Kremasto belo tekočino shranimo v steklenici in postavimo v hladilnik ter porabimo v 5 dneh.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine