RECEPT: Ovseni kosmiči za zajtrk

Klavdija Rupar
Foto: Unsplash

Vsak večer, ko gremo spat, si želimo, da bi se zjutraj zbudili dovolj zgodaj, da bi si pripravili zajtrk, se v miru uredili in brez hitenja šli v službo. A le redko komu, to vsakodnevno uspeva. A da boste zajtrk zagotovo jedli, imamo za vas odličen recept za ovsene kosmiče, ki jih lahko pripravite že en večer prej. Vse kar morate narediti, je da zmešate nekaj sestavin, zjutraj pa ga lahko takoj pojeste. In vsaj en vaš cilj bo zjutraj izpolnjen. Ovseni kosmiči imajo veliko proteinov in vlaknin, obenem pa bodo poskrbeli, da boste dlje časa ostali siti. Pomaga tudi pri prebavi in celo prepreči napihnjenost

SESTAVINE: 

  • 45g ovsenih kosmičev 
  • 120 ml kokosovega mleka 
  • 1 jedilna žlica čija semen
  • 2 jedilni žlici olupljenih mandljev
  • ½ jedilne žlice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrata


PRIPRAVA: 

1. Vse sestavine zmešajte skupaj v steklenem kozarcu. Dobro premešajte, pokrijte in čez noč pustite v hladilniku.

2. Naslednje jutro vzemite iz hladilnika, na vrh dodajte najljubše sveže sadje in uživajte!

Opomba: Namesto kokosovega mleka lahko uporabite tudi kravje ali katerokoli drugo mleko. 

Na vrh lahko posujete borovnice, robide, maline, drobce mandljev ali kanček javorjevega sirupa. Seveda pa ga lahko prilagodite po svoje. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča