Recept - brokolijeva juha s čedar sirom
Slastna brokolijeva juha z dodatkom čedar sira za hladne jesenske dni.
Juhe takšnih in drugačnih oblik so kot nalašč za prehod iz poletnih v bolj hladne jesenske mesece. A da ne bomo ves čas jedli tipične goveje, fižolove ali gobove, za vas na vsake toliko poiščemo malo drugačen, a okusen in hitro pripravljen recept, ki vam bo zagotovo všeč.
Tokrat gre za recept za brokolijevo juho s čedar sirom.
Sestavine:
- 1-2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 4-5 skodelic brokolija
- 1/2 rdeče čebule
- 2-3 stroki česna
- 1/4 skodelice zelene
- 1 srednje veliko korenje
- 3/4 skodelice organske sladke koruze
- 2 skodelici jušne osnove
- 1 1/4 skodelice mandljevega mleka
- 1/2 skodelice kvasa
- 1 čajna žlička morske soli
- 1/8 čajne žličke črnega popra
- 1/2 čajne žličke kurkume
- 1 jedilna žlica posušenega peteršilja
- ščep paprike v prahu
- 1 jedilna žlica marantinine moke + 3 jedilne žlice vode
Priprava:
V srednje veliki ponvi pogrejete 1-2 jedilni žlici oljčnega olja. Popražite čebulo, da postane prosojna. Dodajte začimbe in dobro premešajte. Dodajte česen, brokoli, zeleno in korenje ter pražite še dve do tri minuti, oz. toliko časa, da se mešanica zmehča. Dodajte jušno osnovo in vse skupaj premešajte, nato pa počakajte, da zavre.
Vmes v mešalniku zmešajte mandljevo mleko, kvas in nekaj koščkov popraženega brokolija. Mešanico nato dodajte že k preostali zelenjavi in dobro premešajte.
Vse skupaj pustite, da počasi vre nekje deset minut. V zadnjih 4-5 minutah dodajte še marantinino moko in 3 jedilne žlice vode, da mešanica postane bolj gosta. Za bolj kremasto osnovo dodajte še 1/2 skodelice mocarele.
Ko mešanica postane gosta, zelenjava pa zmehčana, odstranite s štedilnika in prelijte v skodelice. Zraven si privoščite še veganski kruh.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine