Recept - Lečina juha s špinačo in bučo
Pred nami so hladnejši dnevi, ko bomo v svoj jedilnik vključili bogate in hranljive juhe. Ena takšnih je odlična lečina juha s špinačo in bučo.
Lečina juha s špinačo in bučo je odlična jesenko-zimska juha, ki nas bo v hladnejših dneh prijetno pogrela in nasitila. Priprava je preprosta, juha pa nizkokalorična in bogata z beljakovinami in vlakninami.
Sestavine:
- 2 krompirja
- 1večja čebula
- manjši česen
- 2 korenja
- skodelica rdeče leče
- skodelica buče hokaido, narezane na majhne koščke
- 2 žlici olivnega olja
- 0,5 litra zelenjavne jušne osnove
- 0,5 litra vode, ali več po potrebi
- sol, poper
- kumina, sladka paprika, kurkuma
- pest mlade špinače
- kisla smetana po želji
Priprava:
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose, korenje pa na manjše kolobarje. V večji posodi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo čebulo in česen ter na hitro popražimo. Dodam rdečo lečo, na kocke narezano hokaido bučo in popražimo, nato pa zalijemo z jušno osnovo in vodo. Na nizkem ognju kuhamo 15 do 20 minut. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo kurkumo, sladko papriko in kumino. Če je juha pregosta, jo zalijemo z nekaj vode.
Ko je juha kuhana vmešamo še liste mlade špinače, po želji dodamo še večjo žlico kisle smetane.
Dober tek!
Foto: Depositphotos
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine