Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - jesenska juha iz rdeče pese
Juha iz rdeče pese je okusna nevsakdanja jed, ki bo popestrila naš jedilnik, zaradi razstrupljevalnih in ogrevalnih učinkov pa bo poskrbela tudi za naše telo.
Recept - jesenska juha iz rdeče pese:
Sestavine:
- 4 korenčki
- 1 večji krompir
- 1 večja čebula
- 1 strok česna
- 1 l vode
- 1 žlička olja za praženje
- 1 kg rdeče pese Natureta
- 1 jušna zelenjavna osnova
- ščepec soli in popra
- začimbe
- za prilogo: 1 lonček kisle ali sladke smetane
Priprava:
Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kolobarje narezano korenje in krompir, narezan na kocke. Dolijemo vodo, dodamo naravno jušno osnovo, solimo, popramo, dodamo timijan, peteršilj in drobnjak ter kuhamo. Približno na sredini kuhanja dodamo rdečo peso. Kuhano rdečo peso na hitro splaknemo pod vodo. Del sestavin pretlačimo v kašo, del pa jih shranimo na drugi krožnik. Če je kaša pregosta, dodamo še malo vode. Pretlačeno kašo in preostali del zlijemo skupaj ter serviramo. Dodamo kumino, ki bo aromatizirala juho. Dodamo lahko tudi malo kisle ali sladke smetane. Jesenska juha iz rdeče pese je pripravljena. Pa dober tek!
natureta.si