Recept - veganska fižolova juha
Fižolova juha v veganski preobleki je kot nalašč za vse ljubitelje zelenjave. Juhe so v hladnih zimskih dneh več kot primerna hrana, ki nas bo pogrela od znotraj navzven. Tokrat smo za vas pripravili recept za vegansko fižolovo juho, ki bo navdušila tudi vse tiste, ki ne jeste mesa.
Sestavine:
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 korenja, narezana
- 2 stebla zelene, narezana
- 1 srednje velika čebula, narezana
- ¼ skodelice paradižnikov koncentrat
- 3 stroki česna
- 1 ½ čajne žličke mlete kumine
- 1 čajna žlička dimljene paprike
- 3 skodelice zelenjavne jušne osnove
- 3 konzerve črnega fižola
- 1 skodelica zamrznjene koruze
- avokado in koriander
Priprava:
V večji posodi segrejemo olje. Dodamo korenje, zeleno in čebulo. Kuhamo šest do osem minut in vmes občasno pomešamo. Dodamo paradižnikovo mezgo, česen, kumino in dimljeno papriko. Pokuhamo in mešamo toliko časa, da česen postane zlatorjave barve, paradižnikov koncentrat pa rjavkaste. Vmešamo notri polovico skodelice zelenjavne jušne osnove.
Celotno juho prestavimo v slow cooler in dodamo fižol, koruzo in preostanek jušne osnove. Pokrijemo in kuhamo med štiri in šest ur, odvisno ali izberemo hitro ali počasno nastavitev. Postrežemo s koščki avokada in koriandra.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine