Recept: Božični kruh s čokolado
Božični kruh s čokolado je letos prava uspešnica, ki bo očarala vsakega gosta.
Naj bodo letošnji prazniki nekaj posebnega. Mizo naj krasi poslastica, brez katere letos enostavno ne moremo - božični kruh s cimetom in čokolado. Nepogrešljiva mešanica okusov, za pravi božični duh.
Sestavine
Testo:
- 350g gladke moke
- 35g sladkorja
- 200ml mleka
- 50g masla
- 1 vanilijev sladkor
- ščepec soli
- 2 žlici kakava
- 1 pecilni prašek
Krema:
- 100g čokolade za kuhanje
- 35g masla
Priprava:
Sestavine za testo združimo in mesimo dokler ne dobimo elastičnega testa, nato ga prekrijemo s krpo in pustimo na toplem približno 60 minut. Počakamo, da testo malo naraste/počiva, medtem pa na pari raztopimo čokolado in maslo ter premešamo.
Testo razdelimo na dva enakomerna dela in razvaljamo. Polovico premažemo s čokoladno kremo ter nanjo položimo preostanek razvaljanega testa. Kruh položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Medtem, ko pečico segrevamo na 180°C, kruh pustimo počivati. Po 30 minutah ga postavim v pečico in pečemo 35 minut. Postrežemo ga lahko toplega ali hladnega.
Dober tek!
Foto: Unsplash
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine