Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Bananin kruh
Velikokrat se zgodi, da banane prehitro dozorijo, postanejo rumenkaste in dobijo temne lise. To ne pomeni, da niso več uporabne, temveč so le prezrele. Takšne banane so popolne za bananin kruh.
Če nimamo ideje kam s prezrelimi bananami, lahko iz njih pripravimo bananin kruh, z malo domišljije pa ne bo le zdrav obrok temveč lahko tudi kot odlična sladica.
Sestavine:
- 220 g moke
- 200 g sladkorja
- 115 g masla
- 4 zrele banane
- 2 jajci
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- ½ ekstrakta vanilje
Priprava: Maslo in sladkor zmešamo z ročnim mešalnikom. K masi dodamo pretlačene banane, le-temu dodamo jajca in ekstrakt vanilje ter počasi zmešamo skupaj. Na koncu zmesi primešamo še moko, pecilni prašek in sol, ki smo jih pred tem zmešali skupaj v ločeni posodi. Zmes zlijemo v pomaščen in pomokan pekač in jo okrasimo z narezanimi rezinami banane. Pečemo 55 minut, dokler ni lepo pečeno in dobi zlato skorjo. Popolnoma ohlajen kruh hranimo v hladilniku.