Recept - Kakijev kruh

Klavdija Rupar 16.11.2018
Unsplash

Kaki je zanimiv sadež, saj ga nekateri ljudje obožujejo, drugi pa ga ne marajo. Raste predvsem na primorskem in zakaj ne bi za spremembo namesto baninega kruha poskusili nekaj novega? Kakijev kruh! Preprosta priprava, lahko dostopne sestavine in že imamo novo najljubšo jed.

Sestavine:

  • 1 žlica kakijeve kaše
  • 2 čajni žlički sode bikarbone
  • 3 skodelice belega sladkorja
  • 1 skodelica rastlinskega olja
  • 4 jajca
  • 1 ½ čajne žličke zmletega cimeta
  • ½ čajne žličke zmletega muškatnega oreščka
  • 1 ½ čajne žlička soli
  • 2/3 skodelice vode
  • 3 skodelice večnamenske moke
  • 1 skodelica nasekanih orehov

Foto: Pixabay

Priprava: 

Pečico predčasno segrejmo na 350 stopinj. Uporabimo več podolgovatih ponev, ki jih pred uporabmo naoljimo. V majhni skodelici skupaj premešamo kakijevo kašo in sodo bikarbono. Pustimo stati 5 minut, da se kaša zgosti. V srednje veliki posodi združimo sladkor, olje, jajca, cimet, muškatni orešček in sol. Vse to mešamo toliko časa, da postane gladka zmes. Zraven vmešamo kakijevo kašo in izmenjajoče dodajmo vodo ter moko. Dodamo še orehe in celotno zmes razdelimo v naprej pripravljene pekače, ki jih napolnimo do dve tretjini.

Pečemo eno uro v prej segreti pečici. Ko je kruh spečen, počakamo 10 minut, nato pa ga vzamemo iz ponve, počakamo, da se popolnoma ohladi in postrežemo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika