Brodka: prva slovenska žgana pijača iz zavrženega kruha

Anja Mrevlje 21.06.2017
Brodka: prva slovenska žgana pijača iz zavrženega kruha

Zgodba sega v čas Martinovega podiplomskega študija menedžmenta trajnostnega razvoja, ko ga je misel, da mu bo dokončan študij predstavljal le stopnjo izobrazbe, vzpodbudila, da se je udeležil mednarodne konference o krožnem gospodarstvu, katere glavna tema je bila problematika zavržene hrane. Zamisel za prvo inovativno žgano pijačo je mladi Slovenec dobil iz dejstva, da tretjino vse hrane, ki jo pridelamo tudi zavržemo. 

Med zavrženo hrano pa velik delež predstavlja prav kruh in ostali pekovski izdelki. Zato je razvil inovativen recept, ki kot prvi na svetu vključuje presežke kruha za izdelavo žgane pijače. S tem je star kruh ponovno uporabil za izdelavo novega živila. Na ta način z izdelavo žganja zmanjšuje količino zavržene hrane, hkrati pa ozavešča o problematiki.

Brodka: prva slovenska žgana pijača iz zavrženega kruha

Brodka je tako visoko kakovostna inovativna žgana pijača nežnega okusa primerna za vsakodnevno uživanje, obenem pa upošteva načela krožnega gospodarstva in ničelno toleranco do zavržkov hrane.
facebook.com/Brodka

Fotogalerija

Foto: Brodka Foto: Brodka Foto: Brodka Foto: Brodka Foto: Brodka

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča