Recept - torta iz bele čokolade s pistacijo in kardamomom
Slastna in hitro pripravljena torta iz bele čokolade.
Nekaj sladkega vsakemu izmed nas zapaše vsake toliko. In poleti si želimo predvsem sladic, ki so hitro pripravljene in osvežilne, recepti pa preprosti.
Danes vam tako predstavljamo recept za torto iz bele čokolade s pistacijo in kardamomom.
Sestavine:
- 225 g neslanega masla
- 225 sladkorja
- 4 večja jajca
- 250g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička kardamomovih semen
- 100 ml mleka
- 50 g oluščenih neslanih pistacij
- 50 g bele čokolade
Za preliv:
- 150 g bele čokolade
- 150 g neslanega masla
- nekaj kapljic vanilijevega ekstrata
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pladenj obložite s peki papirjem. Maslo in sladkor skupaj zmešajte v mešalniku, da nastane kremasta mešanica, dodajte jajca in ves čas mešajte. Dodajte moko, pecilni prašek, kardamom in mleko ter mešajte eno minuto. Počasi vmešajte še pistacije in belo čokolado. Dobro premešate in nato maso prelijte v pekač. Pečite 30 minut.
Za preliv položite belo čokolado v posodo odporno na toploto in jo položite nad ponev, v kateri je vrela voda, da se čokolada stopi. Položite na stran, da se ohladi. Maslo zmešajte v kremno mešanico v električnem miskerju, dodajte belo čokolado in vanilijo.
Torto odstranite iz pekača in jo prelijte s prelivom ter posujte s preostalimi pistacijami. Počakajte dvajset minut, razrežite in postrezite.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine