Petra's Cakes - Vsaka torta ima svojo zgodbo

Klavdija Rupar 14.12.2018
Petra's Cakes

Vedno je rada pekla, torte pa je bolj pogosto začela peči leta 2012, ko je po končanem pripravništvu v socalnem delu, ostala brez službe. Kar naenkrat je imela več časa, ki ga je porabila za peko, dekoriranje in tudi fotografiranje torte. To spontano preživljanje prostega časa je nato vodilo v odprtje s.p.-ja. In tako je nastal Petra's Cakes.

Ideje za ustvarjanje tort so prišle precej spontano, saj je že v prejšnji službi veliko pekla za šefico. Zanjo je naredila tudi prvo poročno torto, ki je bila unikatna in to jo je potegnilo in želela si je še več kreativnosti.

Zgleduje se po ostalih ustvarjalcih tort, ki jim sledi in ji je njihovo delo zelo všeč. Ena izmed njih je naprimer avstralka Thao iz Don’t tell Charles, ki jo je letos obiskala v Melbournu. Vedno znova jo presenečata njen minimalizem in pozornost do detajlev. 

Petra ustvarja tudi za najmlajše.

Petra pravi, da se z ustvarjanjem tort v Sloveniji, da preživeti. “Precej lažje sedaj kot pred leti, saj ljudje bolj cenijo tako delo in ves trud, ki je v to vložen. Koliko tort speče na leto ne šteje, pravi pa, da imajo ljude zanimive želje, samo potrebno je najti sredino – med njenim stilom oblikovanaja in željo, ki jo ima stranka. 

Inspiracijo išče v naravi, rada se znajde v domišljijskem svetu otroških tortic in veliko razmišlja o zgodbah, ki jih njene torte pripovedujejo. Zelo rada ima poroke in zaljubljene pare, ki jih spozna preko dela. Stil njenega oblikovanja je moderen in prepleten z inspiracijo v naravi. 

Njen najljubši del ustvarjalnega procesa je dekoriranje torte. “Tam sem lahko najbolj izvirna in izrazim sebe. Pa tudi tisti trenutek, ko predam torto in vidim odziv stranke. To me vedno spravi v dobro voljo.”
petrascakes.com

Fotogalerija

Foto: Petra's Cakes Foto: Petra's Cakes Foto: Petra's Cakes Foto: Petra's Cakes Foto: Petra's Cakes Foto: Petra's Cakes Foto: Petras Cakes Foto: Petra's Cakes Foto: Petra's Cakes Foto: Petra's Cakes

Izbor urednika