Recept: Jesenska kremna bučna juha
Čas je za jesenske dobrote. Prva na seznamu je seveda kremna bučna juha, ki nas bo v teh dneh tudi malce pogrela. Preverite preprost recept za kremno bučno juho.
Buče se jeseni znajdejo na jedilnikih vseh boljših restavracij. Kako se ne bi, iz njih se da pripraviti praktično vse - od predjedi do sladic, danes pa smo se odločili za okusno kremno bučno juho.
Z štiri osebe potrebujemo:
- 1,5 kilograma buče
- olivno olje
- 1 korenček
- pol čajne žličke posušenega čilija
- čajno žličko koriandrovih semen
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 1 steblce zelene
- 1 skodelico sladke smetane
PREBERITE ŠE: Recept: preprosta juha iz sladkega krompirja
Priprava:
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Bučo prepolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na koščke, ki jih razporedimo na pekač in prelijemo z malce olivnega olja ter začinimo. Pečemo eno uro, dokler se buča ne zmehča.
Medtem nasesekljamo čebulo, česen, korenček in zeleno. Segrejemo olivno olje v kozici pri srednji temperaturi dušimo približno 15 minut. Dodamo pečeno bučo ter vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in dodamo smetano. Postrežemo v skodelice in posujemo s praženimi bučnimi semeni.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine