Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: preprosta juha iz sladkega krompirja
Temperature se vztrajno nižajo in da bi se izognili jesenskemu prehladu, moramo skrbeti za svoj imunski sistem. Pet različnih sadežev in zelenjave na dan je zlato pravilo, ki zagotavlja dovolj velik dnevni vnos vitaminov, mi pa smo pripravili recept za preprosto krepčilno juho, ki v enem obroku vsebuje dve živili, ki vsebujeta pomembne zdravilne učinkovine za naše telo.
Recept: preprosta juha iz sladkega krompirja
Za pripravo potrebujemo:
- 500 gramov olupljenega sladkega krompirja
- 300 gramov olupljenega korenja
- 3 jedilne žlice olivnega olja
- 2 stroka česna
- 1/2 litra jušne osnove
- 100 mililitrov creme fraiche (ali kisle smetane)
PREBERITE ŠE: Recept - jesenska juha iz rdeče pese
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija ter vanjo postavimo mešanico sladkega krompirja in korenja, ki jo pred tem začinimo z olivnim oljem, soljo, sesekljano vejico rožmarina in malce muškatnega oreščka. Pečemo, dokler krompir ni mehak. Nato v ponvi na olivnem olju najprej prepražimo čebulo, dokler ne postekleni ter ji dodamo česen. Še malce prepražimo, nato pa zalijemo z jušno osnovo. Dodamo pečeno zelenjavo, malce pomešamo, nato pa s paličnim mešalnikom vse skupaj umešamo v gladko zmes. Dodamo še creme fraiche ter po okusu dodatno solimo in popopramo. Postrežemo z dodatkom kisle smetane.
Foto: Depositphotos