Najboljše knjige o ljubezni in odnosih

Klavdija Rupar 14.02.2021
Foto: Unsplash

Valentinovo je najbolj zaljubljen dan v letu. Takrat si podarjamo rože, čokolado in svoje najdražje razvajamo še toliko bolj. A v resnici bi za to morali poskrbeti kar vsak dan v letu, saj ljubezen ne bi smela biti omejena le na en dan. S spodnjimi knjigami, ki govorijo o ljubezni in odnosih, si lahko pomagamo, ko pride do težav v razmerjih in poskrbimo, da v ljubezni preprosto uživamo.

Resnice in zmote o ljubezni - Bruno Šimleša

V knjigi se avtor ostro, duhovito in pogumno spoprijema z najpogostejšimi predstavami in miti o ljubezni in partnerskih odnosih, s katerimi smo obkroženi vse življenje ter pojasnjuje, kako se znebimo škodljivih prepričanj, ki nam zastrupljajo um in srce.

Foto: emka.si

Formule ljubezni - Dr. Zoran Milivojević

Avtor v knjigi razkriva, zakaj ljubezen ni večna, zakaj ni vedno povezana s srečo, zakaj je mogoče ljubiti več partnerjev hkrati, kakšna je razlika med zaljubljenostjo in ljubeznijo. Postavi temelje za to, da bi lahko prepoznali pravo ljubezen in bili zares srečni.

Foto: emka.si

Ljubezen po ljubezni - Veronika Podgoršek

Priročnik iz pod rok psihoterapevtke, ki obravnava vse vidike partnerskega razhajanja, od odločitve za razhod pa do novega čustvenega povezovanja, ko je razveza že za nami. Pomagala pa bo tudi poročenim in zunajzakonskim partnerjem, in prav zaradi celostnega, praktičnega, poljudnega in na izkušnjah temelječega pristopa, je knjiga, ki jo moramo prebrati.

Foto: emka.si

Mala knjiga o pravi ljubezni - Anselm Grün

V knjižici so zbrana Grünova razmišljanja o ljubezni kot sili, ki nas premika in spreminja. Avtor spregovori o njenih številnih oblikah, o širokosrčnosti, zaupanju, odprtosti, odpovedi, potrpežljivosti, o ljubezni do sebe, do sveta in do drugih, o odnosu, predanosti, spolnosti, spoštovanju, zvestobi, o njeni presežnosti.

Foto: emka.si

Knjiga o ljubezni - Pernilla Stalfelt

Preko zabavnih ilustracij in kratkega besedila predstavi vse vidike ljubezni. Ljubezen ni le čustvo naklonjenosti, ampak je tudi darilo, ki ga prejmemo od ljudi okoli nas. Ljubezen so občutki in čustva, ki nas povsem prevzamejo in nas ponesejo visoko nad oblake. Če se ji predamo, lahko pridobimo veliko ali pa vse izgubimo.

Foto: cangura.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika