5 najnovejših knjig o modi

Klavdija Rupar 11.12.2019
Lagerfeld: The Chanel Shows. Foto: amazon.com

Modni navdušenci si v času božično-novoletnih praznikov zaželijo modnih dodatkov, oblačil, parfumov in podobnih modnih predmetov. Kaj pa če bi jim tokrat namesto najnovejše torbice raje kupili eno izmed knjig o modi? Danes vam predstavljamo izbor najnovejših modnih knjig, ki bo navdušil vsako še tako zahtevno modno navdušenko.

Dior by Peter Lindbergh

Knjiga prikazuje Diorjevo 70. letno zgodovino in je eden zadnjih projektov Petra Lindbergha, ki je letos septembra umrl. V okviru priprave knjige je dobil dostop do francoske modne hiše, v njej pa je predstavljenih več kot 80 različnih oblačil, med katerimi so Diorjevi kosi pa vse do zdajšnjih, ki jih je oblikovala kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri.

Dior by Peter Lindbergh. Foto: taschen.com

Lagerfeld: The Chanel Shows

Smrt Karla Lagerfelda, kreativnega direktorja modne hiše Chanel in Fendi, je zagotovo zaznamovala začetek letošnjega leta. V knjigi, za katero je fotografije posnel Simon Procter, najdemo spektakularne Chanelove modne revije - vse od vesoljskega vzdušja  za jesen/zimo 2017 pa vse do plaže za pomlad/poletje 2019. 

Lagerfeld: The Chanel Shows. Foto: amazon.com

Prada Catwalk 

Prada Catwalk sledi zadnjim tridesetim letom Miuccie Prade, glavne oblikovalke v tej italijanski modni hiši. V njej so predstavljeni vse ženske modne revije od leta 1988, med katerimi je tako prva kolekcija pa tudi zadnja za pomlad/poletje 2018. Obvezna knjiga za vse ljubitelje znamke Prada.

Prada Catwalk. Foto: thamesandhudson.com

Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion 

Supreme Models je knjiga, ki slavi temnopolte modele v zadnjih 60. letih, med njimi pa najdemo vse od Iman do Noami Campbell. V njej najdemo eseje, naslovnice revij, intervjuje, editorale, kampanje, glavno sporočilo knjige pa je vpliv, ki so ga te modeli imeli na modni svet.

Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion. Foto: amazon.com

Vogue on Location: People, Places and Portraits

Če si letošnji božič želite malo pobegniti pred resničnostjo, je to obvezna knjiga za vas. V njej najdemo najbolj spektakularne lokacije, na katerih je ameriški Vogue snemal svoje editorale. Vmes najdemo Morocco, Iran, Indija in Bali, fotografi za kamero pa so Helmut Newton, Peter Lindbergh, Annie Leibovitz.

Vogue on Location: People, Places and Portraits. Foto: amazon.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika